• DOLAR %
  • EURO %
  • G.ALTIN %
  • BİST100 9.916 %2.05
  • BITCOIN 63.999 %-0.78
  • ETHERIUM 3.139 %-0.26
15°
Liudmila S. Bakacak

Tüm Makaleleri

Liudmila S. Bakacak

Streusel çörekler

Sovyetler Birliği'nde doğdum ve o zamanlar tatlı hamur işlerinde pek fazla seçeneğim yoktu. Çocukluğumuzda güzel çörekler vardı. En lezzetlisi ve en favorisi ‘9 kuruş çörekler’di. Evet bunlara “9 kuru...

Özel günlerin lezzeti: Popcake

Ramazan Bayramı ile birlikte dokuz günlük tatili geride bıraktık. Tatilden çıkıp yeniden okula dönmenin stresini yaşayan çocukları mutlu edecek bir tarif paylaşacağım. Hem çocuklarla birlikte vakit ge...

Japon Lezzeti Sushı

Türkiye'nin en büyük Sakura popülasyonuna sahip olan Sabancı Üniversitesi, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılında Sakura Festivaline ev sahipliği yaptı.

Ispanaklı Tart

Tartları gerçekten çok seviyorum; tatlı ya da tuzlu dolgulu yapılabilirler. Onlarla ilgili en önemli şey hamurun temelidir, bu yüzden sürekli yeni tarifler değil, aynı zamanda hamuru hazırlamak için f...

Ramazan pidesi

Ramazan ayında pidenin ayrı bir yeri vardır. Ramazan pidesi, bu özel ayın en sevilen ve en çok aranan lezzetlerinden biridir. İftar masasına sıcak pide götürmek isteyenler fırınların önünde saatler ön...

Ev yapımı burger ekmeği

Aşina olduğumuz burger, ABD’de ortaya çıktı. Ve bu burger hikayesi 1885 yılında Seymour adında küçük bir kasabadaki fuarda başladı. Fikir, insanların hareket halindeyken yiyebilmeleri halinde daha faz...

Kremalı rulo çörek

Ramazan ayı geldi. Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de özenle hazırlanan tatlılardır. İftar sonrası tatlı tüketmek sıklıkla tercih edilen bir durumdur ancak uzmanların ‘her gün tat...

Brownie cheesecake

İlkbahar sevinci bir başkadır. Baharın başlangıcıyla birlikte yüzlerde daha fazla gülümseme görmeye başlıyoruz. Çünkü daha fazla güneş ışığına maruz kalıyoruz, bu da daha mutlu ve daha enerjik hissetm...

Ekşi mayalı ekmek

Sıcacık bir ekmeğin kokusu herkesin iştahını açar. Ekmeğe o kokuyu veren ekşi mayadır. Geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanır. Ancak 1800’lü yıllarda sanayi devrimiyle birlikte fırıncılık sektöründe...

Çikolatalı Japon Tangzhong Ekmeği

Yumuşak, çok hafif, tadını ve tazeliğini uzun süre koruyan bir ekmek yapmak ister misiniz? Sizler için hamurunda tangzhong yöntemini kullandığım bir ekmek tarifi yazdım. Bu yöntemi merak edenlere küçü...