
Tüm Makaleleri
Liudmila S. Bakacak
Yoğurtlu sufle
Bugün sizlerle sıra dışı bir sufle tarifi paylaşmak istiyorum. Öncesinde suflenin tarihine bir göz atalım. Süt, tereyağı, un ve yumurtanın çırpılmasıyla sufle benzeri tatların yapımı, 1650’li yıllarda...
Portekiz’in gastronomi harikası: Pastel de nata
Pastel de Nata 2011 yılında halk oylaması sonucu Portekiz'in yedi gastronomi harikasından biri olarak kabul edildi. Ağızda eriyen bu minik pastanın tarifini bugün sizlerle birlikte yapacağız. Önce nas...
Balkabağı mus pasta
Balkabaklı tariflerden sıkılmadıysanız sizi yeni bir şey denemeye davet etmek istiyorum. Unutmayın şifa deposu balkabağının mevsimindeyiz. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kuru cildi yeniler, bebeğin...
Balkabaklı cinnamon
Kış mevsiminin lezzeti balkabağının faydaları saymakla bitmez. Balkabağı hem yetişkinlerin hem de çocukların mutlaka tüketmesi gereken besinlerden biridir. Peki balkabağını nasıl tüketebiliriz? En lez...
Kanelbullar: Tarçınlı İsveç çöreği
Tarçınlı rulo şeklinde bir çörek olan Kanelbullar, İsveç’in geleneksel lezzetlerinden biridir.
Antep Fıstıklı Cheesecake
Dünya mutfağının en eski lezzetlerinden biri olan cheesecake’in fıstıklısını yapacağız. Ancak önce cheesecake’in nasıl ortaya çıktığına bir bakalım.
Elmalı Turta (Apple Pie)
Sonbaharla birlikte turtanın da zamanı geldi. Bugün klasik bir elmalı turta yapacağız. Elmalı turtanın anavatanı olarak anılma hakkı birçok ülke tarafından tartışılıyor.
Çikolatalı pratik pasta
Günümüzde artan fiyatlar karşısında az paraya lezzetli bir pasta veya tatlı sipariş etmek artık mümkün değil. Bu nedenle sizi birlikte pasta ve diğer tatlıları pişirmeye davet ediyorum.