Liudmila S. Bakacak
Tüm Makaleleri
ELMALI GALETTE
Mevsim nedeniyle meyvelerin bol olduğu aylardayız. Her zaman evlerimizde bir çeşit de olsa bulunuyor. Ancak havaların sıcak olduğu şu günlerde mutfakta fazla zaman geçirmeyi pek istemiyoruz. İşte böyl...
Paris-Brest tatlısı
Fransa'da 1981 yılında Paris-Brest-Paris bisiklet yarışı başladı. Paris’ten Brest’e gidilip dönülen 1200 kilometrelik bu zorlu maratona katılan 400 kişiden ancak 30’ı bitiş çizgisine ulaşabildi.
Funchoza
Funchoza, Orta Asya ve Uzak Doğu’da çok popüler olan bir salatadır. Kökeninden pek emin değilim. Her zaman Kore yemeği olduğunu düşünmüştüm ancak son araştırmalar bunun aslında Uygur yemeği olduğunu g...
Ciabatta
Ciabatta, buğday unundan yapılan bir ekmektir. İtalyanca kelime anlamı terlik olan ciabatta bu ismi şeklinden dolayı almıştır. Hamurunun inanılmaz havadar oluşu, üzerinde altın rengi ince bir kabuk ve...
Napoli pizza
Napoli pizza (Pizza Napoletana) en lezzetli pizzadır. İtalya'nın Napoli kentinden dünyaya yayılan geleneksel pizza türüdür. 2017 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edi...
Tarçınlı rulo
Bu hafta sizlerle paylaşmak ve birlikte yapmak için seçtiğim tarif; tarçınlı rulo. Genellikle yumuşak bir mayalı hamurun içine süt, yumurta ve tereyağı karışımının sürülmesiyle yapılır. İçine farklı c...
Tuzlu peynirli brioş (brioche)
Brioş (brioche) sıradan bir çörek değil, dünyanın en lezzetli çöreğidir. Brioş ilk olarak 16. yüzyılda Normandiya'da, 17. yüzyılda ise Batı Fransa'daki Vendée'de üretilmeye başlandı.
Kozunak (Bulgaristan Paskalya Çöreği)
Bulgaristan’ın büyük ekmek şeklindeki paskalya çöreği Kozunak, Romanya, Moldova ve Sırbistan’da da geleneksel olarak yapılır. Genel olarak yılbaşı öncesinde ve ilkbaharın gelişiyle nisan ayında yapıla...
Paskalya Güvercini (La Colomba di Pasqua)
Paskalya güvercini ya da İtalyanca adıyla ‘La Colomba di Pasqua’ geleneksel bir paskalya çöreğidir. Geçmişi Orta Çağ’a kadar uzanan ve İtalya’nın Lombardiya bölgesinde ortaya çıktığı bilinen bu çörek,...
Normandiya usulü elmalı tart
Elmalı turtaları gerçekten çok seviyorum. Hızlı ve lezzetli bir şey aradığımda zaman elmalı turta pişiririm. Normandiya usulü elmalı tart (Tarte Normande) Fransız mutfağının klasiklerinden ve lezzetle...
Şefin Kukis Kurabiyesi
Tarifime herkesin bayramını kutlayarak başlamak istiyorum. Bu güzel bayram gününde birlikte güzel kurabiyeler yapacağız. Çocuklar ve yetişkinler bu kurabiyelere bayılıyor. Birçok tarif denedim ancak b...
Kruvasan Ekmeği
Kruvasan ekmek; kruvasan hamurunun ekmek formunda hazırlanmış versiyonudur. Kruvasan gibi lezzetlidir. İlk olarak ABD’de bir tarif geliştiricisi olan dört çocuk annesi Amy Coyne bu ekmeği yapmıştır.