Sizin için çok basit ama aynı zamanda çok lezzetli bir tarifim var: Panna cotta. Daha önce sizlerle bir panna cotta tarifi paylaşmıştım ancak bu tarif tamamen klasik İtalyan lezzeti ve dokusundan oluşuyor.

1000121335

Hazırlamak için yalnızca 10 dakikaya ve stabil hale getirmek için 8 saate ihtiyacınız olacak. Miksere bile ihtiyacınız yok. Bu glutensiz ve pek tatlı olmayan bir tatlıdır. Siz de benim gibi kahveyi seviyorsanız gelin bu leziz panna cottayı birlikte hazırlayalım.

1000121326

MALZEMELER

Krema (%35 Yağ) 400 gr

Toz şeker 120 gr

Espresso kahve 100 gr

Toz jelatin 7 gr (+40 gr soğuk su)

Vanilya 5 gr

1000121325

YAPILIŞI

Jelatin tozuna soğuk su dökün ve şişmeye bırakın. Küçük panna cotta kalıpları hazırlayın. Cam veya seramik olabilir.

Kalın dipli bir tencerede şekeri karamel rengine gelene kadar eritin. Hazırlanan panna cotta kalıbın tabanına hemen yayın.

Kremayı karamelin olduğu tencereye dökün. (Tencerenin tabanındaki karameli temizlemenize gerek yok. Krema ile karamel karışacak tadı ve kokusu ortaya çıkacak.) Kremayı kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın.

Kremalı tencereyi ocaktan alın. Sıcak kahveyi, ıslatılmış jelatini ve vanilyayı ekleyin. Her şeyi bir çırpma teliyle iyice karıştırın.

Daha tatlı seviyorsanız bu karışıma 50 gram pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Karamelin tatlılığı bana yetiyor ve ekstra şeker eklemiyorum.

Bu krema karışımını karamelin üzerine kalıplara dökün.

Panna cotta kalıpları buzdolabında 8 saat bekletilmelidir. 8 saat sonra panna cottayı buzdolabından çıkarın ve kalıbının kenarları boyunca dikkatlice bir bıçak gezdirin.

Üzerini servis tabağıyla kapatıp ters çevirin.

Üst kalıbı dikkatlice kaldırın.

Karamel, panna cottanın üstüne damlayacak ve tatlılık katacaktır.

Kahve ve karamel aromalı bu inanılmaz derecede hassas ve kremsi tat kesinlikle herkese hitap edecek.

Afiyet olsun…

Kek

KEK VE KURABİYE YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Mutfakta işinize yarayacak pratik bilgiler devam edeceğim. Bu haftaki konumuz kek, kurabiye ve börek yaparken nelere dikkat etmek gerektiği konusunda bilgileri derledim. İşte daha iyi sonuç almak için püf noktaları: Kek yaparken yumurtalarınız oda sıcaklığında olursa kekiniz daha iyi kabarır. Keki kalıptan çıkarırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin. Pişirdiğiniz kekin iyi kabarması için ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Hamur işi yaparken malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Böreğinizin daha lezzetli olması için döşedikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Kurabiye yaparken hamur ısınıp yumuşadıysa streç filme sararak 15-20 dakika buzdolabında bekletin. Böreğinizin nar gibi kızarmasını istiyorsanız üzerine bir miktar yoğurt sürebilirsiniz.