Çin’de işler gerçekten değişiyor mu? Abercrombie & Fitch markası, Çin operasyonu için yeni yatırımcılar veya iş ortakları arayışında. FashionNetwork, şirketin ülkedeki faaliyetleri için yeni finansal destekçiler bulmayı değerlendirdiğini aktarıyor.

Abercrombie

Arayış, şirketin Çin pazarındaki mevcut yapılanmasını yeniden ele aldığını gösteriyor. Ancak bu gelişme, ülkeden çıkış anlamına gelmiyor. Aksine şirket, Çin’deki varlığını korurken operasyonun geleceği için farklı ortaklık modellerini değerlendiriyor.

Abercrombie & Fitch şirketi, Çin’de fiziksel mağazacılığın yanı sıra dijital kanallardaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Şirketin Şanghay’daki yeni mağaza yatırımı ve Asya Pasifik bölgesindeki büyüme planları, Çin’in hâlâ stratejik bir pazar olduğunu ortaya koyuyor.

Frederik

Danimarka’nın yeni cazibesi

Erkek modasında sessizlik bazen en güçlü ifadeye dönüşüyor. Erkek giyim tasarımcısı Frederik Berner Kühl, Danimarka’nın en büyük moda ödülü olarak kabul edilen Wessel & Vett Ödülü’nün 2026 kazananı oldu. Ödül, tasarımcının güçlü terzilik anlayışını ve kendine özgü estetik dilini öne çıkardı.

Frederik Berner Kühl tasarımcısı, kendi etiketini 2019’da kurdu. Tasarımlarında İskandinav minimalizmini geleneksel erkek terziliğiyle birleştiriyor. Kumaş seçimlerinde ise Japonya ve İtalya gibi güçlü tekstil geleneklerine sahip ülkelerden yararlanıyor.

Bu yıl ödül sisteminde de değişikliğe gidildi. Dört finalist markanın her birine 10 bin avro verildi. Büyük ödülün sahibi ise buna ek olarak 40 bin avro kazandı. Frederik Berner Kühl, ödülün markasının gelişimini hızlandırmasını beklediğini belirtti.

Olivier Rousteing

Rabanne’da yeni baştan çıkarma

Rabanne’ın provokatif ruhu şimdi kimin ellerinde şekillenecek? Tasarımcı Olivier Rousteing, Rabanne’ın yeni kreatif direktörü oldu. Atama, 13 yıl boyunca görev yapan Julien Dossena tasarımcısının markadan ayrılmasının ardından gerçekleşti.

Olivier Rousteing tasarımcısı, Balmain’de geçirdiği 14 yıl boyunca güçlü silüetleri, gösterişli işçiliği ve pop kültürünü marka kimliğinin önemli parçaları hâline getirdi. 25 yaşında Balmain’in kreatif direktörlüğünü üstlenen tasarımcı, 2025 yılında görevinden ayrılmıştı.

Yeni görev, Rousteing’e farklı bir yaratıcı alan açıyor. Rabanne markası, metal, plastik ve vinil gibi sıra dışı malzemelerle moda tarihinde kendine özgü bir yer edindi. Rousteing’in ilk koleksiyonu Kasım 2026’da sunulacak. İlk resmi defilesi ise Mart 2027’de Paris Moda Haftası kapsamında gerçekleşecek.

Charvet

Chanel’in gömlek hamlesi

Dünyanın en ünlü gömlek üreticilerinden biri şimdi Chanel çatısı altında. Chanel markası, Paris’in efsanevi gömlek üreticisi Charvet gömlek üreticisini satın aldı. 1838’de kurulan Charvet, dünyanın ilk uzmanlaşmış gömlek üreticilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Satın alma, Matthieu Blazy tasarımcısının Chanel’deki ilk koleksiyonuyla başlayan yaratıcı temasın ardından geldi. Charvet tarafından hazırlanan özel gömlekler, Blazy’nin ilk Chanel koleksiyonunda kullanıldı. İki marka arasındaki ilişki daha sonra Resort 2027 koleksiyonunda da devam etti.

Charvet gömlek üreticisi, Paris Place Vendôme’daki mağazasını ve Fransa’daki üretim faaliyetlerini sürdürecek. Chanel, satın almanın ardından şirketin yaratıcı bağımsızlığının korunacağını açıkladı. Hamle, aynı zamanda Fransız gömlekçilik geleneğinin önemli bir temsilcisinin geleceğini güvence altına alan dikkat çekici bir satın alma olarak öne çıkıyor.