Bu yazımda sizlerle elmalı rulo tarifi paylaşmak istiyorum. Bu rulo; elma dolgusu ile pişirilir. Minimum zaman, malzeme ve çaba gerektiren bir tarif. Tüm gününü dakika dakika planlayan ev hanımları için mükemmel bir seçenek. Sonuç olarak, zengin elma tadına sahip yumuşak, sulu, aromatik bir rulo elde edeceksiniz.

Yapımı için gereken malzemeleri çok ekonomik olan elmalı rulo, hazırlanması inanılmaz derecede kolay ve hızlıdır. Ağızda tam anlamıyla eriyip yumuşak bir hâl alan elmalı rulo ev yapımı lezzetli bir çay saati tatlısıdır. 

Malzemeler

Elma 1 kg
Tarçın 1 tatlı kaşığı
Hamur için;
Yumurta 4 adet
Şeker 150 gr
Tuz bir tutam 
Un 150 gr
Kabartma tozu 10 gr
Ayçiçek yağı 40 gr
Süt 40 gr
Vanilya 1 paket 
Çikolata kaplama için;
Sütlü çikolata 70 gr
Bitter çikolata 70 gr
Ayçiçek yağı 25 gr
Fındık 30 gr

YAPILIŞI

Elma dolgusundan başlayalım. Bunu yapmak için elmaları soymanız ve kaba bir rende üzerine rendelemeniz gerekir. 
Elmalarım tatlıydı, bu yüzden biraz limon suyu ekledim ve şekeri koymadım. Damak tadınıza göre iç harcına bir miktar şeker ekleyebilirsiniz. Elmanın tadıyla çok iyi giden tarçını da ekliyoruz. Her şeyi karıştırın ve bir kenara bırakın.

Şimdi hamuru başlayalım. Burada da her şey çok kolay. Yumurtaları mikserle çırpmaya başlayın, biraz şeker ve tuz ekleyin. Hafif, kabarık bir kütle almalısınız. Buraya yağ ve süt ekleyin ve her şeyi bir kaşıkla dikkatlice karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ekleyin ve her şeyi yavaşça karıştırın.

Fırın tepsisini fırın kağıdıyla kaplayın ve elmalı dolguyu tabana yayın, hafifçe bastırarak tabakanın eşit olmasını sağlayın. Hamurumuzu elmaların üzerine dökün ve elma tabakasının tamamını kaplayacak şekilde düzeltin.
Fırın önceden 180 dereceye ısıtılmalı, elmalı rulomuzu 25-30 dakika fırına koymalıyız. Rengi açık kahverengiye dönecek ve harika bir aroma kokusu yayılacak. 

Rulo pişince fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Pişirme kağıdıyla örtüp ters çevirin. 
Şimdi üstüne elmalı dolguyu koyuyoruz, pişirme kağıdını çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz ve sonra rulo gibi yuvarlıyoruz.

Ruloyu iyice soğuduğundan emin olmak için 1 saat buzdolabında bırakıyorum. Soğuduktan sonra üzerini çikolata sosu ile kaplayabilirsiniz. Bunu yapmak için çikolatayı ve yağ sıvı kıvama gelinceye kadar eritin ve fındıkları ekleyin. 

Her şeyi karıştırın ve her şeyi rulonun üzerine uygulayın. Ruloyu buzdolabında biraz daha, yaklaşık 20-30 dakika kadar soğutun. Geriye kalan tek şey çayı demlemek ve elmalı ruloyu porsiyonlara kesmek.
Afiyet olsun…

EVDE KAZANDIRAN TASARRUF YÖNTEMLERİ

Evde yapacağınız küçük tasarrufları alışkanlık haline getirerek sürdürürseniz bütçenize önemli katkıda bulunursunuz. Bu yöntemler bazıları şöyle: Diş macunu, şampuan, deterjan gibi ürünleri tamamen bitmeden atmayın. Gerekirse biraz sulandırıp kullanmaya devam edin. Oda ısısını sabitlemek için termostat radyatörlerde kullanın. Kombi bakımını düzenli yaptırın. Çamaşırları radyatör üzerinde kurutmayın. Elde bulaşık yıkamayın. İhtiyacınız kadar su ısıtın. Buzdolabı ısısını kontrol edin. Tasarruflu musluk ve duş başlıkları tercih edin. Isınıncaya kadar duş suyunu boşa akıtmayın. Kullanmadığınız odayı düşük ısıda tutun. Radyatörlerin önünü kapatmayın. Gün ışığından yararlanın. Alışverişte mutlaka satın almadan önce şu soruyu kendinize sorun: “Gerçekten ihtiyacım var mı?”

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...