Sevgililer Günü, çiftlerin birlikte kutladığı ve hediye aldıkları bir gün olarak her yıl 14 Şubat’ta kutlanıyor. ‘Kapitalist sistemin bir parçası’ gibi eleştirilerin de hedefi olan bu özel gün aslında eski bir gelenek ve Orta Çağ'a kadar uzanıyor. 

Eleştirileri ve tarihini bir kenara bırakalım bu özel günde sevdiklerimize tatlı bir sürpriz yapalım. Değer verdiğiniz bir kişiye özel kendi hazırladığınız hediyeden daha güzel ne olabilir? 14 Şubat için sevdiklerinize sürpriz yapma fırsatınız var.

Lotus kurabiyelerini herkes sever. Gelin birlikte bu kurabiyeler ile enfes bir cheesecake yapalım. Pişirmeden soğuk bir cheesecake olacak. Ayrıca bu tatlı sürprizi hazırlamak için fazla zaman ve çaba harcamanıza gerek kalmayacak. Lezzeti size ve sevdiğiniz kişiye özel bir an yaşatacak.

Standart kek kalıbında da yapabilirsiniz ama güzel bardaklarda servis etmenizi öneririm.

MALZEMELER

Cheesecake tabanı;

Biscoff bisküvileri 150 gr

Tereyağı 60 gr

İç harcı

Labne 400 gr

Krema 200 gr

Beyaz çikolata 100 gr

Toz jelatin 15 gr (+80 gr su)

Üstü için;

Lotus Biscoff Biscuit Spread 200 gr

Krema 70 gr

Şeker pudrası 20 gr

YAPILIŞI

Tatlımızı yapmaya cheesecake tabanıyla başlayalım.

Bisküvileri rondoda kırıntı haline getirin. Eritilmiş tereyağı ekleyin ve her şeyi karıştırın ve kalıbın veya bardağı tabanına yerleştirin. Düz olması için de üzerine boş bardakla iyice bastırın. Soğuması için 10 dakika buzdolabında bekletin.

Bu sırada peynir katmanını hazırlıyoruz. Bunu yapmak için jelatini şişmesi için soğuk suya batırmanız gerekir.

Daha sonra 100 gram kremayı ısıtıyoruz ve kaynamaya başlar başlamaz ateşi kapatıp jelatin kütlesini ekleyip karıştırıp beyaz çikolatanın üzerine döküyoruz.

Şimdi her şeyi iyice karıştırmamız gerekiyor, bunun için bir blender kullanabilirsiniz.

Bu karışımı sıcak bir yerde bırakın. Labneyi ve kalan kremayı birleştirip mikserle iyice çırpın.

Ben tatlılığını beyaz çikolatadan aldığım için fazla şeker eklemiyorum ama siz biraz pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Daha da zengin bir tat için peynir karışımına karamel ezmesi de kullanabilirsiniz.

Bu aşamada tek yapmamız gereken çikolata ve peynir karışımlarını birleştirip hafifçe karıştırıp kurabiye tabanına dökmek.

Cheesecake'i tamamen sertleşene kadar yaklaşık 1 saat buzdolabında veya 20 dakika dondurucuda saklayın.

Üst kat için karamel ezmesini sıvı hale gelinceye kadar ısıtın ve cheesecake'in üzerine dökün ve üst katmanın sertleşmesi için tekrar buzdolabında bırakın.

Geriye kalan tek şey cheesecake'inizi süslemek. Bunun için kremayı pudra şekeri ile koyulaşana kadar çırpın.  Ve dekor olarak biraz karamel kırıntısı ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Sevgililer Günü’nde bütçeyi korumak!

14 Şubat Sevgililer Günü; sevdiklerinize değer verdiğinizi göstermek için özel ve romantik bir gün. Bu gibi özel günlerde birçok ürün ve hizmetin fiyatlarında artışlar oluyor. Bu nedenle bir şey almadan önce araştırmak ve fiyat karşılaştırması yapmak yararlı olacaktır. Her şeyden önce bu gibi özel günler için önceden plan yapmak gereksiz masrafları önler. Bu özel günde çiftler arasında yüksek beklentiler oluşabilir. Kendini zorunlu hissederek bütçeyi aşan harcamalardan kaçınmak en doğrusudur. Unutmayın; sevgi etiket fiyatıyla ölçülmez. Hediye alacaksanız pahalı bir şey yerine anlamlı olması en iyisidir. Sevdiğiniz kişinin ilgi alanlarına hitap eden hediyeler duygusal değere sahiptir. Birlikte geçirilen kaliteli zaman, ilişki üzerinde olumlu etkiler yaratabilir.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...