Sevgililer Günü, sevgi dolu anların, küçük sürprizlerin ve tatlı bir tebessümün günüdür. Bu özel günü unutulmaz kılmak için hafif ve zarif bir tatlı hazırlamak ister misiniz? Tıpkı aşk gibi pavlova da narin ama büyüleyicidir. Dışı çıtır, içinde yumuşak bir beze, üzerinde bulut gibi krema ve taze meyvelerle süslenmiş romantik bir tatlı.

Bu eşsiz tatlı, zarafetiyle büyüleyen Rus balerin Anna Pavlova’nın onuruna yapıldı. Tıpkı dans ederken havada süzülüşü gibi, pavlova da ağızda eriyip giden bir lezzet sunar. Sevgililer Günü’nde, klasik çikolata ve şekerlemelerin yerine sevdiğinize kendi ellerinizle yaptığınız narin kremalı ve tropikal dolgulu, kalp şeklindeki pavlova kesinlikle en güzel hediye olacaktır. 

1000124651

MALZEMELER

Merenga için;

Yumurta akı 200 gr

Toz şeker 400 gr

Sirke 1 tatlı kaşığı

Mangolu ganaj;

Mangolu püresi 80 gr

Beyaz çikolata 120 gr

Tereyağı 20 gr

Çarkıfelek meyvesi sos;

Çarkıfelek meyvesi püre 100 gr

Toz jelatin 3 gr

Soğuk su 18 gr

Krem için;

Maskarpone 300 gr

Krema (%35) 200 gr

Şeker pudrası 80 gr

Süsleme;

Çilek

1000124661

YAPILIŞI

Sevgililer Günü’ne özel tatlımızı yapmaya beze ile başlayalım. Yumurta beyazlarını çırpın ve yavaş yavaş şeker ekleyin. Çırpma işlemini karışım kalınlaşana kadar yaklaşık 10 dakika sürdürün.

Sonunda sirke ekleyin. Fırını önceden 90 derecede ısıtın. Bezeyi iki kalp şeklinde pişirme kağıdı üzerine yerleştirip fırına verin. 1 saat sonra sıcaklığı 80 dereceye düşürüp 1 saat daha pişirin.

Beze pişerken pastanız için dolguyu hazırlayacağız.

Mango ganajı için mango püresini neredeyse kaynayana kadar ısıtın ve beyaz çikolatanın üzerine dökün. Karıştırın, tereyağı ekleyin ve her şeyi tekrar iyice karıştırmak için bir blender kullanın.

Ganajı kullanıma hazır oluncaya kadar buzdolabında bırakın.

Şimdi çarkıfelek meyvesi sosuna geçelim. Jelatine soğuk su ekleyin ve 10 dakika bekletin.

Çarkıfelek püresini 70 derecede ısıtın. Jelatini ekleyip karıştırın ve buzdolabına bırakın.

Beze pişince soğumaya bırakın. Kreması için mascarpone, krema ve pudra şekerini karıştırın. Her şeyi iyice çırpın.

Kremayı iki parçaya bölün. Kremanın bir kısmını bir kalbin üzerine koyun, mango ganajını ve çarkıfelek meyvesi sosunu ekleyin. İkinci kalbi üstüne yerleştirin. Kremanın ikinci kısmını üstüne yayın ve her şeyi çileklerle süsleyin.

Pavlova pastası hazır, hemen servis edebilirsiniz. Bu pastayı sadece lezzetli değil aynı zamanda güzel yapmak için krema duyu kullanın.

Bezenin beyaz kalması için fırının sıcaklığını artırmayın. Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirmek daha iyidir.

Afiyet olsun…

Ocak11

OCAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?

Mutfakta kullandığımız aletlerin doğru temizlenmesi hem hijyenik bir ortam sağlar hem de ömrünü uzatır. Gazlı ocak temizliğinde gözleri ve ızgarayı çıkarıp ılık su ve bulaşık deterjanıyla yıkayın. Üzerlerindeki yanmış yağı karbonat ve sirke karışımıyla fırçalayın. İyice durulayıp kurulayın. Ocak yüzeyiniz paslanmaz çelik ise mikrofiber bez ve sıcak sabunlu suyla silin. Leke varsa karbonat ve suyla ovun. Emaye ocaklara sirke ve su karışımı püskürtüp 10 dakika bekleyin ve silin. Cam ocağı bulaşık deterjanlı süngerle silin. Yanık lekeler için karbonat ve sirke kullanın. Ankastre cam ocakları hafif nemli mikrofiber bezle silin, sirke püskürtüp 5 dakika bekleyin. Yumuşak bir süngerle sildikten sonra kuru bezle parlatın. İnatçı yanık ve yağ lekeleri için karbonat ve sirke karışımını yüzeye sürün, 10 dakika bekleyip süngerle silin. Limon suyu sıkıp tuzla ovmak da yağları çözer.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...