‘Tatlı dünyasının Picasso'su, ‘Modern pastacılığın kralı’, ‘Mutfağın imparatoru’ olarak adlandırılan Fransız pastacı Pierre Herme, mesleğe 14 yaşında efsane Gaston Lenôtre’un yanında başlayıp 20 yaşında şef oldu. Kariyeri boyunca lezzetler dünyasının mucidi olarak kendini kanıtladı.

Dünyanın en iyi pasta şefi olarak kabul edilen, sayısız ödüle layık görülen Pierre Herme’nin cesur kombinasyonlarla yaptığı makaronların bir benzeri yoktur. Ancak sizleri, Pierre Herme’nin limonlu kekiyle tanıştıracağım. Çok kolay yapacak ve “Hayatımda yediğim en iyi kek” diyeceksiniz.

MALZEMELER

Limon kabuğu ve suyu 2 adet

Yumurta 4 adet

Şeker 220 gram

Eritilmiş tereyağı  85 gram

Tuz  bir tutam

 Un 250 gram  

Kabartma tozu 5 gram

Krema  130 gram

Şurup için;

- Su 50 gram

- Toz şeker 20 gram

- Limon suyu 2 yemek kaşığı

YAPILIŞI

Limonlu keki yapmaya tereyağını eriterek başlayalım. Fırını 180 derecede çalıştıralım.

Limon kabuklarının dışını rendeleyelim. Bu işlemi rendenin en ince üst kısmıyla yapalım.

Derin bir kapta rendelenmiş limon kabuklarıyla şekeri iyice karıştıralım. Daha yoğun aroma için portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.

Yumurta ve bir tutam tuzu köpürene kadar mikserle hızlı devirde çırpalım. Sonra buna şeker ve limon kabuğu rendesi karışımını ekleyelim. Yüksek hızda hepsini 5-7 dakika çırpalım.

Aynı kaba eritilmiş tereyağı, krema ve limon suyu ekleyip hafifçe çırpalım.

Başka bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. Sonra bunu elekten geçirerek diğer karışıma ilave edelim. Sonra bir kaşık yardımıyla yavaşça hepsini karıştıralım.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayalım. Pişirme kağıdını da yerleştirdikten sonra hamuru kalıba koyalım.

Kalıbı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 ila 60 dakika pişirelim. Fırına göre değişiklik gösterdiği için 40 dakika sonra kontrol edelim.

Kek pişerken şurubu hazırlayalım. Sos kabına su, limon suyu ve şekeri koyup 5 dakika kaynatarak şerbet yapalım. Sonra oda sıcaklığında soğutalım.

Pişen keki fırından çıkaralım ve üzerine fırçayla şurubu sürelim. Yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra keki kalıptan çıkaralım.

Limonlu kek ikinci gün daha lezzetli oluyor…

 Afiyet olsun…

MUTFAKTA TASARRUF

Evde tasarruf mutfakta başlar. Ekonomik mutfak alışverişi yapmanın da ilk kuralı bir alışveriş listesi hazırlamaktır.  Bu liste tasarruflu mutfak alışverişi yapmanızı sağladığı kadar, alacağınız ürünleri unutmamanız konusunda da size yardımcı olur.

Ekonomik olduğu kadar faydalı bir mutfak alışverişi için ürünlerin arkasındaki içerik kısmını mutlaka okuyunuz. İçeriğinde alerjinizin olduğu bir madde bulunduran ürünleri almaktan vazgeçebilir ya da kalori hesabı yapıyorsanız bu etiketlere bakarak kararınızı verebilirsiniz. Bu şekilde beslenmenize katmak istemediğiniz gıdaları satın almayarak ekonomik bir alışveriş yapmış olursunuz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...