Yeni yıl hepimiz için sağlık, mutluluk, huzur ve lezzet dolu olsun. Çeşitli figürlerde tarçınlı ve zencefilli yapılıp süslenen kurabiyeler yeni yıl kutlamalarına renk katar.

Yeni yıl için hazırlıklarınızı yapmış olsanız bile paylaşacağım fındıklı spiral kurabiye tarifini yeni yılın ilk günü mutlaka deneyin. Yeni yılda bu lezzeti tatmanızı, ziyaretinize gelecek sevdiklerinize de ikram etmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü tüm yılınızın bu kurabiyeler kadar lezzetli olmasını istiyorum. Bu kurabiyenin içinde milföy hamuru var, hazır hamur da kullanabilirsiniz. Evde kendiniz yapmayı deneyin hem zor değil hem de çok lezzetli olur.

Malzemeler

Milföy hamuru;

Su 85 gr

Un 215 gr

Tereyağı 135 gr

Sirke 10 gr

Kurabiye dolgusu;

Fındık 125 gr

Toz şeker 60 gr

Tarçın 2 çay kaşığı

Krema 40 gr

Yumurta sarısı 1 adet

Tuz (bir tutam)

YAPILIŞI

Kurabiyemize milföy hamurunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için tereyağını küpler halinde kesin ve 10-15 dakika dondurucuya koyun.

Suyu sirkeyle karıştırın ve kısa bir süre dondurucuda bekletin.

İnce kırıntılar oluşana kadar unu ve tuzu tereyağıyla hızla karıştırın.

Buzlu su ekleyin, karıştırın ve hamuru bir top halinde toplayın. Biraz açın, streç sarın ve 1 saat buzdolabına koyun.

Bir saat sonra hamuru dikdörtgen şeklinde açıp zarf gibi sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

Tekrar açıp zarf şekline getirin. Hamuru bu şekilde 3 kez yuvarlayıp katlamanız gerekiyor.

Hamuru 2 parçaya bölüp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Şimdi dolguyu hazırlayabiliriz, bunun için fındıkları kuru bir tavada biraz ısıtın, böylece daha hoş kokulu hale gelirler.

Daha sonra bunları küçük parçalar halinde öğütün ve pürüzsüz hale gelinceye kadar şeker, tarçın ve kremayla karıştırın. (Beyaz toz şeker yerine esmer şeker kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.)

Hamuru ince bir dikdörtgen şeklinde açın ve tüm fındık dolgusunu üstüne yayın.

Üst kısmı hamurun ikinci yarısı ile örtün ve yaklaşık 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, biraz uzatın ve spiral gibi bükün.

Tüm spiralleri kalıba yerleştirin, üstünü yumurta sarısı ile fırçalayın ve önceden 180-190 derecede ısıtılmış fırına koyun. Yaklaşık 25 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleri biraz soğumaya bırakın. Son olarak üzerine pudra şekeri serpin… Ve çayınızı yapıp kurabiyelerin tadını çıkarın!

Afiyet olsun…

YENİ YIL YENİ BAŞLANGICINIZ OLSUN

Her yeni yıl yeni sayfa açmak, yeni başlangıç yapmak için güzel fırsattır. İyi alışkanlıkları uygulayıp geliştirmeye, kötülerden ders çıkarmaya karar vererek  yeni yıla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni yılda kazançlı olmak için şunlara dikkat edin; altın kural kazandığınızdan az harcamaktır. Bilinçli tüketici olmak da önemlidir. Bunun için gelir ve giderlerinizi planlayın, tüm harcamaları yazıp takip edin. Kredi kartı ekstrenizi düzenli kontrol edin. Alışveriş yaparken her gördüğünüzü sepete atmayın. Fiyatları araştırıp karşılaştırın. Kredi kartınızda biriken puanları ihtiyacınız için kullanın. Zorluklara karşı pozitif bakış açısıyla yaklaşın.