İlkbahar sevinci bir başkadır. Baharın başlangıcıyla birlikte yüzlerde daha fazla gülümseme görmeye başlıyoruz. Çünkü daha fazla güneş ışığına maruz kalıyoruz, bu da daha mutlu ve daha enerjik hissetmemizi sağlıyor. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de yaklaşıyor. Bu önemli gün için anlamlı ve lezzetli bir tarif seçtim. Erkekler, fazla zaman ayırmadan sevdikleri kadınlar için bu tatlıyı hazırlayabilir.

Doğanın yeniden canlanmaya başladığı bu günlerde çoğunluğun dışarıda olmak isteyeceğini biliyorum ancak bu tarif çok fazla zamanınızı almayacak. Bu tarifi hem lezzeti hem de hazırlanma kolaylığı açısından çok beğeneceksiniz. Brownie ve cheesecake'i sevenler için bulunmaz fırsat, ikisini bir arada pişireceğiz. Daha sonra sevdiklerinizle birlikte brownie'nin mis kokulu tadının ve cheesecake'in narin dokusunun keyfine varacaksınız.

MALZEMELER

Browni hamur

Yumurta 3 adet

Şeker 150 gr

Tereyağı 120 gr

Yoğurt 100 gr

Un 150 gr

Kakao 35 gr

Kabartma tozu 5 gr

Tuz bir tutam

Cheesecake dolgusu

Labne 300 gr

Yumurta 1 adet

Toz şeker 80 gr

Mısır nişastası 30 gr

Hindistan Cevizi 15 gr

Vanilya bir tutam

Yaban mersini 10-15 adet

Bu tatlıyı pişirmek için kare bir kalıp (20 x 20 cm) kullandım. Kenarlarını tereyağıyla hafifçe yağlayarak bir fırın kabı hazırlayın.

Şimdi brownie yapımına başlayalım. Tereyağını eritip hafifçe soğutun. Yumurtaları ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpmanız gerekir. Bir tutam tuz eklemeyi unutmayın, tatlıların da buna ihtiyacı var.

Eritilmiş tereyağı ve yoğurdu ekleyin, her şeyi iyice karıştırın. Ardından tüm kuru bileşenlerin karıştırılıp bir elekten geçirilmesi ve sıvı karışımla birleştirilmesi gerekiyor.

Her şeyi yavaşça karıştırın ve bir fırın kalıbına dağıtın.

Şimdi tek yapmamız gereken cheesecake karışımını hazırlamak. Bir kapta labneyi, yumurtayı, şekeri, mısır nişastasını, vanilyayı ve Hindistan cevizini karıştırın.

Hepsini çırpma teliyle karıştırabilirsiniz. Homojen bir karışım elde edeceksiniz.

Bu karışımı sıkma torbasına aktarın. Bu dolguyu brownie hamurunun içine sıkın. Ben biraz yaban mersini de ekledim, siz sevdiğiniz meyveleri de ekleyebilirsiniz.

Brownie’yi önceden 180 derece ısıtılmış fırına 40-45 dakika kadar yerleştirin.

Pişirmeye başladıktan 30 dakika sonra brownie’lerin pişip pişmediğini bir kürdan kontrol edin.

Brownie’lerin çok kuru olmaması gerektiğini unutmayın. Hazır olduktan sonra brownie’leri soğumaya bırakın. Sonra kalıptan çıkarın ve ailenize veya sevdiklerinize ikram edin.

Afiyet olsun…

BÜTÇEYİ AŞAN HATALARDAN NASIL KORUNULUR?

İster mağazadan ister internet üzerinden olsun nasıl alışveriş yaparsak yapalım, rastgele ürünlere para harcama isteği insanı sürekli takip eder. Peki, alışveriş yapmanın çok fazla kolay yolu varken bütçeyi aşan hatalar yapmaktan nasıl kaçınabiliriz? Bunun için şunlara dikkat etmek gerekiyor: * Parayla ilgili doğru kararlar almak ve uygulamak için kendinizi iyi tanımalısınız. Neyin cazibesine kapılacağınızı ve neye karşı korunacağınızı bilmelisiniz. Kötü alışkanlıklarınızın listesini çıkarmak faydalı olur.
* Alışverişte kredi kartı yerine bir hafta nakit kullanarak ödeme yapın ve iki dönemi karşılaştırın.
* Sosyal medyada gezinirken karşınıza sıkça çıkan reklamların etkisine kapılmamak. 
* Gelir az veya çok olsun harcamaları takip etmek.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...