Limonlu kekleri gerçekten çok seviyorum ve bugün sizlerle ünlü bir otelin şefi Olivier Laine’ın en sevdiğim limonlu haşhaşlı kek tarifini paylaşacağım.
Bu standart limonlu kek değil, farkı tadacaksınız çünkü çift doz limon içerir (hamurda ve ıslatmada). Kek çok havadar, yumuşak ve aynı zamanda limon emprenyesi nedeniyle oldukça yoğun, bu da onu daha aromatik ve lezzetli kılıyor.
MALZEMELER
Hamur için;
Toz şeker 180 gr
Limon 2 adet
Yumurta 100 gr
Sarı yumurtası 100 gr
Krema 145 gr
Un 225 gr
Kabartma tozu 7 gr
Tereyağı 90 gr
Haşhaş 20 gr
Şurubu için;
Limon suyu 100 gr
Lime suyu (misket limonu) 100 gr
Toz şeker 100 gr
YAPILIŞI
Öncelikle limon kabuğu rendesini şekerle öğütmemiz gerekiyor. Akşam limon kabuğu rendesini şekerle karıştırıp gece boyunca serin bir yerde bırakıyorum. Bu, aromanın daha yoğun olmasını sağlayacaktır. Daha sonra yumurtaları ve sarılarını ekleyin. Her şeyi iyice karıştırıp şeker ve limon kabuğu rendesi karışımıyla rengi açık olana kadar öğütün.
Şimdi kremayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın, bir elekten geçirin ve ana kütleye ekleyin.
Tereyağının eritilip soğutulması gerekiyor. Daha sonra hamura ekleyip karıştırın. Son olarak haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın. Bu hamuru en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Pişirme kaplarını hazırlayın, biraz tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin.
Hamuru kalıba yerleştirin ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırına koyun.
Pişirme süresi yaklaşık 45 dakikadır. Şurup için limon suyunu, lime suyunu ve şekeri karıştırın. Karışımı kaynatın. Limonlu kek hazır olduğunda biraz soğutun ve üzerine ılık şerbeti dökün.
Şefin inanılmaz limonlu keki hazır. Bu tarif için önerilerim: Terazi kullandığınızdan emin olun. Bu bir pastanede sektöründe önemli bir noktadır. Organik limon kullanın, bu bir moda değil, kekin lezzetini gerçekten artıracaktır. Ve en önemlisi sevgiyle yemek yapın, o zaman kesinlikle başaracaksınız.
Afiyet olsun…
KURU KAHVENİN TAZELİĞİ NASIL KORUNUR?
Mutfakta bazı pratik bilgiler hem işinizi kolaylaştırır hem zamandan tasarruf sağlar hem de bütçenizi korur. İşte bu haftanın pratik bilgileri: Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atın. Patates kızartırken birbirine yapışmaması için dilimledikten sonra 2-3 kez suyla yıkayıp süzün. Sosisi çatlamadan kızartmak için kızartmadan önce çatalla birkaç yerinden delikler açın. Haşlanmış mısırın daha lezzetli olması için suyuna bir miktar toz şeker atın. Kuru kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için muhafaza edeceğiniz kaba 1 adet kesme şeker atın. Karnabaharın kokusu gidermek için haşlarken içine bir miktar süt ekleyin. Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletin. Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ekleyin.
Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...