Beşiktaş 2023’ün son derbisinde evinde Fenerbahçe’ye 3-1 yenildi. Sarı lacivertliler böylece 11 Nisan 2016’da yenilenen Tüpraş Stadı’nda Beşiktaş’a karşı ilk galibiyetini kazandı.

Üç puanı üç golle kazanan Fenerbahçe hem Beşiktaşı evinde güzel oyunu ile mağlup etti hem de Galatasaray’dan liderliği geri aldı. Sonuç Fenerbahçe taraftarlarını çok mutlu etti, gecenin üzülenleri Beşiktaş taraftarlarıydı. Vasat oyun karşısında tarihi hezimeti kaleci Mert önledi.

10. dakikada Beşiktaş defansının seyrettiği topu Dzeko filelere yollayınca Fenerbahçe hemen maçın başında 1-0 öne geçti. 24. dakikada ceza sahası içinde Cenk’e yapılan faulde VAR ikazıyla verilen penaltıyı kullanan Chamberlian gole çevirdi ve skor eşitlendi. İrfan Can Kahveci’nin Mert’le karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Mert yaptığı kurtarışla ilk yarının berabere bitmesini sağladı.

İlk devre sakatlanan Gedson ve Umut Meraş sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı. İkinci devre oyunun tek hakimi konuk takım Fenerbahçe’ydi. Beşiktaş defanstan top çıkarmakta, üç pas yapmakta zorlandı. Gedson’dan sonra orta saha tamamen çöktü ve sarı lacivertlilerin üst üste ataklarını seyrettik. 60. dakikada Bailly’in Szymanski’ye yaptığı faulde hakem VAR ikazıyla penaltı noktasını işaret etti. Penaltıyı kullanan Tadic topu ayrı Mert’i ayrı köşelere yolladı ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Bu golden sonra Fenerbahçe’nin pozisyonlarını ve Mert’in kurtarışlarını seyrettik. 75. dakikada Tayfur’un yaptığı faul sonrası hakemin son adam gördüğü Tayfur’un kartı VAR ikazıyla kırmızıdan sarıya döndü. 90+1’de gecenin en vasat oyuncusu Bailly’nin yaptırdığı ikinci penaltıyı da Tadic kullandı. Mert bu kez penaltıyı da kurtardı.

Maçın son dakikalarında Beşiktaş atak yapmaya çalışsa da 90+6’da Szymanski’nin mükemmel vuruşu filelere gidince maçın skoru belirlenmiş oldu. Üç puanı üç golle kazanan Fenerbahçe evine mutlu neşeli gitti, Kartal yere çakıldı.

Takımdaki eksikler kadar Kartal’ın mücadele hırsını kaybetmesi yeni başkan Hasan Arat ve yönetimin en öncelikli konusu olmalı. Beşiktaş’ta tek olumlu şey taraftar. Taraftar kahrolmaya devam ediyor.

Derbinin hak ederek kazananı Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz