Nasıl karşılık verdiğinizi dinlemeksizin durmadan konuşmaya devam eden insanlardan biriyle hiç telefonda konuştunuz mu?

Siz araya iki kelime sıkıştırmaya çabaladıkça karşınızdaki kişi söylediklerinizi duymazdan gelerek sohbet etmeye devam eder. Böyle bir insanla iletişim kurmaya çabalarken, konuşmayı elimden geldiğince çabuk sonlandırırım.

Yukarıda nasılsa aşağıda da öyledir. Verdiği yanıtları dinlemezseniz Evren de telefonu kapatacaktır. Aldığınız yanıtları dinlemeye zaman ayırmadan durmaksızın dilerseniz, ederseniz hiçbir yanıt alamazsınız, çünkü zihninizin gevezeliği pozitif şeylerin araya girmesine engel olacaktır.

İnsanların çoğu maymun zihinlidir. Başka bir deyişle, zihinleri durmaksızın gevezelik eden düşüncelerle doludur. Meditasyonun amacı ve niyeti, bu gevezeliği yeterince uzun süre susturarak, Kaynak'ın rehberlik ve bilgelik tohumlarını atmasına izin vermektir. Bu durgun, sessiz anlar esnasında, ilham almaya ve sorularımızın yanıtlarını öğrenmeye açık oluruz. Bazen yanıtları hemen alırız. Genellikle tohumlar ekilirken kendimizi huzurlu ve dingin hissederiz. Ardından tohumlar zamanla filizlenip büyüyerek, hayatımızın ileriki safhalarında belirgin hale gelirler.

Geçen gün bir arkadaşımla meditasyonun gücü hakkında konuşuyordum. Kısa süre önce bir yakınının gece boyunca süren bir sesli meditasyona katıldığını söyledi. Bu arkadaşı yakın zamanda tek odalı bir daire satın alıp dekore etmişti. Meditasyonun ardından arabasıyla eve dönerken kendini hafiflemiş ve netleşmiş hissediyordu. Aniden ders vermeye başlaması gerektiğini, bunu yapabilmek için geniş bir odası olan bir eve ihtiyaç duyduğunu keşfetti. Her zamanki rotasından farklı yöne sapınca, karşısına bahçesinde 'Satılık' tabelası bulunan eski bir ev çıktı. Aradığı evin bu olduğunu biliyordu. Eve bakmaya gittiğinde geniş bir oturma odasının da olduğunu gördü. Küçük dairesini dekore ettiği için onu satarak kara geçti ve böylece evin depozitosunu yatırmayı başarabildi. Birkaç hafta içinde yeni evine taşınıp ders vermeye başlamıştı. Meditasyona katıldığı o gece sayesinde, düşüncelerinin tohumunu zihnine bırakarak hiç beklemediği yeni bir hayata başlamasına olanak verdiğinin farkındaydı.

"Kendi içinize yönelerek cennetin krallığına ulaşabilirsiniz." Meditasyon sırasında, bize sunulan kaynakları keşfetme fırsatına ulaşırız. Gerçek benliğimizi burada buluruz. İç dünyamıza bağlı olarak cehennemde ya da cennette yaşarız. Meditasyon ilahi benliğimizin büyümesine olanak vererek, kendimizi cehennemden kurtarıp cenneti yaratmamıza yardımcı olur.

Geleneksel meditasyon yapmaya katlanamayan birçok insan vardır. Onlar sessiz, durgun anlarını bahçe işleriyle ilgilenirken ya da doğada yürüyüş yaparken yaşarlar. Resim yaptığınız, bir müzik aleti çaldığınız ya da çanak çömlek yaptığınız yaratıcı anlar, zihninizdeki gevezeliğin susmasını, sağ beyninizin kutsal ilhamı almaya açık hale gelmesini sağlarlar. Zihninizin bir anlığına boş kalmasını sağlayan her şey, sizin kutsal enerjiye açılan aralıktan içeri girmenize olanak tanır. Meditasyonun amacı budur.

Alıntıdır.