“Sen değişirsen dünya değişir.”

Malta Atasözü

Afirmasyonlar, süreli tekrarlanan, pozitif formüle edilmiş cümlelerdir. Tıpkı mantra (sesleri kullanarak yapılan meditasyon) gibi. Afirmasyonlar, ya­şamdaki hedeflerimizi kuvvetlendiren onaylamalar olmakla birlikte, aslında çok daha büyük bir görev üstlenir. Afirmasyonlar, isteklerimizin gerçekleşmesi için gerekli olan rezonans alanını en kısa sürede oluşturmamızı sağlar, her yerde ve her an uygulanabilir oldukları için beynimizi arzu ettiğimiz şekilde yeniden programlamamıza yardımcı olurlar.

Afirmasyonlar, düşüncelerimizi en hızlı şekilde gerçeğe dönüştürmemizi sağlar.

Sürekli düşünülen ya da dile getirilen afirmasyonlar, bilinçaltımızın derinliklerine iner ve bakış açımızı, hatta bugün artık biliyoruz ki, tüm beyin fonksiyonlarımızı değiştirir. İşte afirmasyonların en önemli görevi, budur. Mantığımız eski programları silerek yenileri düzenlemeye başlar. Yani, o ana kadar sahip olduğumuz tahrip edici olumsuz düşünce kalıpları ve inanç cümlelerinin yerine olumlu inançlar getirilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, afirmasyonlarımıza tam anlamıyla inanmamızdır; afirmasyonlarımızı iliklerimize kadar hissetmeliyiz. Zira sadece gerçekten hissettiğimiz ve inandığımız şeyleri yaşamımıza çekebiliriz.

Afirmasyonlar Nasıl İşlev Görür?

• Her afirmasyon cümlesi, bilinçaltımıza yollanmış bir emirdir.

• Afirmasyon cümleleri, eski inançlarını değiştirir.

• Bu yeni inançlar, kalbimiz ve DNA'mız tarafından kabul edilir ve aynı şekilde etrafa yollanır.

Demek ki, istek cümleleri ve afirmasyonlar, sadece bilincimizi belli bir hedefe odaklamamızı sağlamakla kalmaz, bütün kişiliğimizi de etkiler. İnançlarımızı isteklerimiz menfaatine değiştiririz ve bu yoğunlaştırılmış enerjiyi evrene yollarız. "İnançla dağlar yerinden oynatılır." cümlesi de bu bağlamda yeni bir boyut kazanıyor.

En Etkili Afirmasyonlar Hangileridir?

Bu soruya genel bir cevap vermek, çok da kolay değildir. Hepimizin farklı istekleri, arzuları, amaçları ve tabii ki de farklı blokeleri olduğu için, her birimiz için en etkili istek cümlesi de farklıdır. Yapman gereken şey, kendin için en uygun olduğunu hissettiğin ve içinde oluşabilecek direnişi en aza indiren afirmasyonu seçmektir.

Kullandığın her inanç cümlesi sana sıcacık, rahatlatıcı ve güven verici bir duygu vermelidir. Eğer içinde korkuların oluştuğunu ya da inanç cümlene inanmadığını hissedersen, cümleni içine sininceye kadar değiştir.

Kurduğun afirmasyon cümlesi seni zorlamamalı ve sana güç vermelidir.

Eğer afirmasyonlarının seni zorladığını ve kuvvet sarfetmen gerektiğini hissedersen, zihninde bir adım geriye git. Farz edelim; "Zengin olmayı hak ediyorum." şeklindeki bir istek cümlesinde, isteğini sürekli sabote eden bir şüphe hissediyorsan ve parayı gerçekten hakettiğine içten inanmıyorsan, o zaman emir cümleni değiştirmelisin.

Belki, "Zenginlik güzel bir şey." ya da "Parayı seviyorum." cümleleri, kulağına daha hoş geliyordur. Birkaç istek cümlesi dener denemez, içindeki blokelerin ve olumsuz fikirlerin nereden kaynaklandığını çabucak farkedeceksin. Şüphesiz ki sana en çok uyan ve en fazla güç veren afirmasyonlar, en etkilileridir. Önemli olan cümlelerinin gerçekleşeceklerine inanman ve kendini o anda mutlu hissetmendir. Mesela birçok insan, "Ben sevilmeye değerim." cümlesine inanmakta oldukça zorlanır. Bunun sebebi belki, şimdiye kadar bunun ter­sine inanması, belki de diğer insanlardan sürekli sevilmediği duygusunu almasıdır. Afirmasyonların gücümüzü fazla zorlayarak, kendimizden şüphe duymamızı ve istediğimizin tam tersi bir titreşim oluşturmamızı engellemek için bu cümleye adım adım yaklaşmayı deneyebiliriz. "Kendimi seviyorum." ya da " Kendimi her geçen gün biraz daha fazla beğeniyorum." Gibi cümleler, içimizde daha kuvvetli hissedebileceğimiz ve herhangi bir karşı koyma uyandırmayan ifadeler olabilir.

Afirmasyonlardan Nasıl Faydalanabilirim?

Senin için en iyi afirmasyonları bulduğun andan itibaren, içinden sessizce veya sesli olarak tekrarlayabilirsin. İçinde oluşan güven duygusunu saniye saniye hissetmelisin.

Bu inanç cümlelerini, sesli meditasyonlarda kullanılan mantra gibi sürekli tekrarlayabileceğin gibi, eğer isteğine yeteri kadar güç verdiğini düşünüyorsan sadece bir kere söylemekle de yetinebilirsin. Ama eğer şüphelerin, düşüncelerini yine ele geçirdiğini hissedersen, en sevdiğin ki­şisel istek cümlene dön ve onun sana verdiği gücü ve huzuru hissedene kadar bu cümleyi tekrarla. Böylece, gerçek isteğinin frekansına gelmiş olacak ve içinde şüphelerin oluşmasına fırsat vermeyeceksin.

Alıntıdır.