Beşiktaş evinde Fenerbahçe yenilgisinden sonra alan Alanya’ya da 3-1 yenilerek yere çakılmaya devam etti. Sonuç büyük değişiklikleri de beraberinde getirdi. Başkanlar değişti hocalar değişti ama takımın aynı kaldığı ortaya çıktı.

Öte yandan Rıza Hoca’nın maç sonunda yapılan toplantısında ‘içini dökmesi’ kendisi açısından dökmesi sonun başlangıcı oldu.

Fenerbahçe maçında Amartey’in iki penaltı yaptırıp takımın kaybetmesindeki baş aktör olmasını Alanya maçında bir kere daha izledik.

Takım 1-0 öndeyken yaptığı hata kalesinde gol oldu. Bu golden son Beşiktaş’ta kimin nerde hangi sistem oynadığı belli değildi. Takım halı saha takımı gibiydi.

Rıza hoca yedi hafta dayanabildi, yönetim mağlubiyetin faturasını Rıza hocaya keserek yolları ayırdı Rıza hocanın da Burak gibi Beşiktaş macerası kısa sürdü. Kaybeden Hem Beşiktaş hem Rıza hoca oldu.

Maçın neyini yorumlayalım?  Mert’in yediği golü mü?

Tavuk görüntüsünde Kartal kanatları var uçamaz, fıkra gibi… 5 kadro dışı kararının sonra iptal edilmesi, Beşiktaş’taki kaosun belirtileri… Başkan Hasan Arat’ın bu saatten sonra tüm takım oyuncularını ara transferde yollaması, yeni yapılanmaya gidilmesi, başarıya aç, ruhu olan oyuncularla yeni takım oluşturması ve yeni bir hoca bulması gerekiyor. Yeni hocanın sistemine göre uzun vadeli bir planlamayla kalan maçlara gençlerle çıkmak ve önümüzdeki seneyi planlamak gerekiyor. Yoksa Ahmet gitmiş Hasan gelmiş bir faydası olmaz. Şimdi sorumluluk alma zamanı. Radikal değişiklik şart. Başkanda o vizyon var, taraftar sabırsızlıkla beklemekte…

GÜNDEMİN ANA KONUSU

Haftalardır spor kamuoyumun gündeminde TFF ve hakemler var. En son Ankara gücü başkanının hakemi yumruklaması sonra İstanbulspor başkanının takımı sahadan çekmesi Ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ‘yeter yeter’ demesini izledik. Gerçekten yeter, izacetle gelen başkan yeter bırak git, talimat almadan istifa et. Türk futbolunu dünyaya rezil ettin, marka değeri yerlerde. Her maç kaos, kavga, dövüş.

Kimsenin kurumlara özellikle size güveni kalmadı. Taraflı değil taraftar olmuşsunuz. Rahmetli Hasan Doğan da Şenes Erzik de başkandı ama adildi. Her takıma eşit davranırlar ve her kesimden saygı görürlerdi. Şimdi telefonunu kontrol edemeyen bir TFF Başkanı var, ligin hali ortada. Avrupa’da da aynı durumdayız. Bırak sporu spordan anlayan yönetsin kunduracı değil…