Taşköprü’de gezilecek yerler

 Kılıç kaya tüneli

Kornapa Köyünün kuzeyinde bulunan dağın üzerindedir. Ağız tarafı, at nalı şeklindedir. Tünel, 45 derecelik meyille, kıvrımlar yaparak, yerin altına doğru gitmektedir.

Abdal Hasan türbesi

Abdalhasan köyünde bulunmaktadır. Bina: moloz taş ve harç ile yapılmıştır. Bu kişinin: kim olduğu ve ne zaman buraya gömüldüğü hakkında açık bilgi bulunmamaktadır.

Sultan Beyazıt döneminde, burada bir zaviye yapıldığı bilinmektedir. Ancak bu padişahın Yıldırım Beyazıt mı, yoksa Sultan II. Beyazıt mı olduğuna açıklık getirilememiştir.

Türbe: 5 x5 metre ölçülerinde, kare planlı olup, üzeri çatı ile örtülüdür. Basit bir girişi olan türbe kapısının solunda, bir onarım kitabesi bulunmaktadır. Her yıl Mayıs ayı Evliyalar Haftasında, bu türbe ziyaret edilmektedir.

Seymenli mesire yeri

İlçe merkezine 22 km. uzaklıktadır. Taşköprü-Çiftlik köyü yolu üzerindedir. Burası: ormanla kaplı, soğuk suyu, eğlence ve yemek yerleri bulunan bir dinlenme yeridir.

Kabalar, küçüksu ve sakız göletleri

Sulama amaçlı yapılan göletler: çevrelerindeki orman ve yeşilliklerle, mesire yeri olarak da kullanılmaktadır. Bu göletlerde: sazan, aynalı sazan ve yayın balıklarının olta avcılığı yapılmaktadır.

Sarımsak güzeli taşköprü sizi çağırıyor

Sanayi mısırı gibi çok su tüketen tarım ürünleri için açılan, yasadışı ve ruhsatlı su kuyuları ve yeraltı su kaynakları çekiliyor. Irmaklar ve göller kuruyor. Yanan ve kesilen ormanlarımız yanı sıra, maden arama gerekçesiyle talan edilen yeşil alanlarımız yol oluyor. Hububat başta olmak üzere tarım bitkileri ithal ediliyor. Kereste ve ahşap sanayinde kullanılan orman ürünleri hastalanıyor ve

yanıyor. Bölgenin önemli gelir kaynaklarından biri olan kenevir üretimi giderek verimsizleşiyor. Dış göç veren illerin başında gelen Kastamonu ve Taşköprü ilçesi, istihdam ve geri köye göç için yani projeler bekliyor…

Devamı yarın…