7 Ekim'de başlayan çatışma İsrail'in Gazze'ye yönelik yoğun saldırısına dönüşürken, John Cusack, Soul Williams, Mark Ruffalo ve Aasif Mandvi gibi dünyaca ünlü isimler, Filistin'e destek mesajları paylaştı. Türk sinemasının ünlü isimleri de, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya son vermesi için bildiri yayınladı.

Anlayacağınız tüm dünyada ünlüler bir olup bu katliamın son bulması için çağrıda bulunuyorlar.

Bakalım yerli yabancı ünlülerimizden gelen çağrılar, tepkiler neler.

Hollywood oyuncusu John Cusack, uluslararası yardım kuruluşlarının Gazze'ye yönelik bağış kampanyasını X hesabına taşırken, çok sayıda paylaşımında İsrail'e, "Filistinlilere yönelik katliama son vermesi" çağrısında bulundu.
ABD'li oyuncu ve komedyen Aasif Mandvi ise Instagram hesabında, "ABD'nin siyasi tarihinde öyle bir noktaya geldik ki adaylardan birini Başkan seçeceğiz ve ortada bu soykırımın fonlanmasına karşı çıkacak tek bir aday dahi yok." açıklamasında bulundu.
Mandvi, ABD hükümeti ve uluslararası camiaya, bölgede ateşkes talebinde bulunma çağrısı yaptı.

Türkiye’de bir çok ünlüden isim, Hülya Koçyiğit, İsmail Hacıoğlu, Sinan Albayrak, Çiçek Dilligil, Müfit Can Saçıntı, Ayşen İnci, Birol Güven, Haluk Piyes, İsmail Güneş, Mahmut Fazıl Coşkun, Nazan Kesal, Abdulhamit Güler, Ali Buhara Mete, Atalay Taşdiken, Atilla Engin, Baran Şükrü Babacan, Bekir Bülbül, Burak Haktanır, Ensar Altay, Faysal Soysal, Güven Adıgüzel ve Suat Köçer'in de aralarında bulunduğu, yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, görüntü yönetmeni ve sinema eleştirmenlerinden oluşan 98 kişi de bildiriye imza attı.

Aynı zamanda Oktay Kaynarca, "Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir." çağrısında bulundu.

Komedyen, oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar, "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Bergüzar Korel, "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." paylaşımında bulundu.

Oyuncu Emre Kınay, sözün bittiğini ve insanlığın öldüğünü söyleyerek, "İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail'in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu'nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun." açıklamasını yaptı.

Ezgi Mola, "Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak." dedi.

Dünya sessiz değil özelliklede yukarıda yazdığım yurt dışı ve yurt içindeki ünlülerimizde adına.

Ama ne yazık ki kimsenin gücü bu katliamın son bulmasına yetmiyor.
Masum insanların ölümü her geçen gün de sayısal olarak artmakta.
Sözün bittiği yerdeyiz bugünlerde.
Umarım bir an önce bu lanet savaş biter.
Haftaya görüşene kadar sevgi ve hoşgörü ile kalın.