Lefkoşa Kaç Günde Gezilir?

Lefkoşa kaç günde gezilir derseniz bence burayı 1 gün içerisinde gezebilirsiniz. Gezmesi oldukça keyifli ve kolay. Yalnız bizim gibi kışın Lefkoşa’ya giderseniz güne erken başlayın çünkü hava erken kararıyor.

Lefkoşa’da vaktiniz varsa 1 günü 2 güne de çıkarabilirsiniz. Lefkoşa’nın kalbi zaten Sur İçi bölgesinde atıyor. Gezilecek yerler konum olarak birbirine çok yakın. Birinden çıkıp diğerine giriyorsunuz. Haritadaki sıralamayı takip edebilirsiniz. Beni takip edin rahatınıza bakın.

Lefkoşa Nasıl Bir Yer?

Lefkoşa bana göre başkent kültürünü yansıtsa da oldukça güzel bir yer. Bir yanda bakanlıklar diğer yanda memurlar. Lakin tarihi dokusu çok güzel. Bir çok medeniyetin izini burada görüyorsunuz. Arasta Çarşısı, Sur İçi bölgesi harikulade. Zaten buradan başka gezilecek bir yer yok sayılır. Şunu da belirteyim Lefkoşa’da deniz yok. Deniz için en yakın adres Girne tarafı.

Burası ilginç de bir başkent. Bir tarafta Rumlar diğer tarafta Türkler bu şehri paylaşarak yaşıyor. Girne’ye de yakın Gazimagosa’ya da. Tam orta nokta sayılabilecek bir yerde. Kıbrıs’a gezmek için gidecekseniz Lefkoşa’yı konumundan dolayı konaklama için tercih edebilirsiniz..

Lefkoşa’da Nerede Kalınır?

Kıbrıs gezimizde konaklama için biz Lefkoşa’yı tercih ettik. Amacımız otel tatili ya da farklı şeyler değildi. Amacımız Kıbrıs’ı adım adım gezmek ve size rehber çıkarmaktı. Dolayısıyla konum nedeniyle Lefkoşa’da kalmak istedik. Lefkoşa’da otel seçeneği oldukça fazla. Her bütçeye uygun konaklama yemek ve eğlence yerleri bulunmaktadır.

En başta mis gibi bir lobisi var. Lobinin bulunduğu yerde restaurant kısmı da var. Restaurant’da 1 gece akşam yemeği yedik her şey enfesti. Şef gayet başarılıydı ve sunumlar muazzam güzeldi. Fotoğraflardan anlaşılıyordur. Otelin kahvaltısı açık büfe ve her şey gayet lezzetliydi. Çalışanlar oldukça ilgili ve kibar. Bir eksiğimiz olduğunda hemen yardıma koştular. Oteldeki bütün priz dönüştürücüleri bize verdiler sağ olsunlar.

Otelin odaları da oldukça geniş ve ferah. İhtiyacınız olabilecek her şey mevcut. Odalarda yenileme çalışmaları başlamış ve odaları daha da güzel yapacaklarını söylediler. Temizlik açısından her gün odamızı temizlediler. Titizliğe önem verenler olarak bizden odaların temizliği tam puan aldı. Temizlikten oldukça memnun kaldık.

Otelin en üst kısmında çok güzel bir roof havuz var. Biz kışın gittiğimizden havuza giremedik ama yaz için kendimize söz verdik. Çatıdan neredeyse bütün Lefkoşa’yı görebiliyorsunuz. Resmen Lefkoşa ayaklarınız altında. Manzara süper ötesi.

Otelin en alt katında küçük bir fitness salonu ve kapalı garaj var. Araç kiraladığımızdan kapalı garaj park noktasında çok iyi oldu. Garajdan direkt asansörle hop odanıza geçebiliyorsunuz. Genel olarak otelden memnun kaldık. Fiyat performans açısından bence Sky Roof Otel’i tercih edebilirsiniz. Instagram hikayelerde otelin detayları var.

Devamı haftaya…