Sancaktepe Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve sosyal yaşam kalitesini artırma hedefleri doğrultusunda tamamladığı Sarıgazi Korupark’ı düzenlenen törenle halkın kullanımına sundu.
Sarıgazi ile Emek mahallelerinin kesişim noktasında, Kule Sokak üzerinde konumlanan yaklaşık 13 bin metrekarelik park; spor sahaları, çocuk oyun alanları ve geniş dinlenme bölümleriyle vatandaşların kullanımına sunuldu. Daha önce atıl durumda bulunan arsanın dönüştürülmesiyle hayata geçirilen projede her yaştan mahalle sakinine hitap eden donatıların yer aldığı bildirildi.
Güvenli çocuk oyun alanlarının yanı sıra park bünyesinde bulunan imkanlar şöyle sıralandı:
"Spor Alanları: Yürüyüş ve koşu parkurları, futbol ve basketbol sahaları
"Sosyal Alanlar: Ahşap kamelyalar, piknik alanları ve dinlenme noktaları."
‘İLÇE GENELİNDE YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRACAĞIZ’
Açılış töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, mahalle ziyaretleri aracılığıyla vatandaşların taleplerini yerinde dinlediklerini belirtti. Korupark’ın bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade eden Yeğin, projeyi hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Yeğin ayrıca, parkın hemen yanı başında yükselen ve 2028 yılı sonuna kadar hizmete girmesi planlanan 4 bin 100 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi inşaatının da bölgeye kazandırılacağını ifade etti. Yeğin son olarak ilçe genelinde yeşil alan miktarını artırmaya ve modern sosyal alanlar kazandırmaya yönelik yatırımların kesintisiz süreceğini bildirdi.





