12 ay turizm yapmak isteyenler, her şeyi dışarıdan beklemeyin. Sürdürülebilir turizm için çalışanları örnek alın. Elinizi taşın altına koymalısınız.
Bazı işletmeler kış aylarında da kapılarını açıyor. 12 ay turizme “merhaba” diyorlar. Açık olan yerlerin ilgi gördüğü de söyleniyor. Bitez’deki Doria Hotel Bodrum örnek olmalı.
Uzun yıllardır Bodrum turizmine hizmet veren ve meslek örgütlerinde önemli kişilerin üstlendiği Yiğit Girgin, kariyer yolculuğuna Bodrum Bitez'deki Doria Hotel Bodrum Genel Müdürü olarak devam ediyor.
Girgin, Doria Hotel Bodrum'da misafir konforu ve sürdürülebilir turizm anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek, kapılarının yılın 12 ayı açık olduğunu söyledi.
Doria Hotel Bodrum'un Ege Denizi'ne hakim bir paylaşım yaptığı Yiğit Girgin, gelişmeleri özetledi:
“Ege Denizi'nin maviliğine nazır, karşımızda adaları görebildiğimiz özel bir lokasyondayız. Güneşin doğuşundan batışına kadar keyifli vakit geçirme imkanı sunuyoruz. Bodrum'un kalbi olan bir noktadayız. Çünkü 5-10 dakika içinde Bodrum Merkez, Ortakent ve Yalıkavak ile geçebiliyorsunuz. Ulaşımda bir noktadayız. Otelimizde 92 odamız, Türk hamamı, fitness center, sauna ve özel bir spa merkezimiz var. Denize sıfır, kişiye ait özel plaj ise Bitez Koyunda. Ayrıca, toplantı salonu, etkinlik alanı, düğün ve banketler için manzaralı, geniş bir havuz alanımız da mevcut. Sürdürülebilir turizmin, dünyada sürdürülebilirlik açısından önemliye dikkat Girgin, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Doria Hotel Bodrum olarak sürdürülebilir turizmin politikasını sadece sürdürülebilir kılmak değil, herkese örnek olmasını arzu ediyoruz. Artık daha hızlı uyum. Sektörel olarak hızlı değişimler turizmciyi bazen biraz zorlayabiliyor ama Türk turizmcisi hızlı değişimleri öğreniyor. Süreçlere hızlı uyum sağlama yeteneği mevcut. Yerelden güçle uluslararası hizmet anlayışını bütünleştiriyoruz.”
Bodrum'un kış aylarında ağırlıklı olarak yerlilere hitap ettiğini dile getiren Yiğit Girgin, “Bu ortamda bir yandan uluslararasıi ağırlamaya da devam ediyoruz. Satış ve pazarlama ekibimizin yaptığı anlaşmalar otelimizde özellikle sağlık turizmi için gelen konuklarımız bulunuyor. Körfez ülkeleri, Rusya ve Balkan bölgesi gibi pazarlarda aktifiz. 2026 yılı otelimiz ve bölgeyle ilgili daha geniş bir tanıtım nasıl yapabileceğimiz konusunda müşterilerin satış ve pazarlama birimlerimizle ayrıntılı planlama yapmaya başladık. Ocak 2026 sahasında daha aktif olarak faydalanabiliyoruz. Otel misafirlerinin yanı sıra tüm Bodrum'da yaşayanlara yönelik hizmetler de sunduklarını kaydeden Girgin, şöyle devam etti:
“Doria Hotel Bodrum olarak sadece otel misafirleri değil, Bodrum'da yaşayan tüm deniz severlere ve misafirlerine açık olan özel bir plaj alanımız, spa alanımız ve restoranımız mevcut. Sıcak günlerde denizin keyfini çıkarıyorsunuz. Kaliteli hizmetimizle konuklarımızın tatillerine güzel deneyimler ekliyoruz. Misafirlerimizin sahile doğrudan ulaşımlarını özel ring seferleriyle dinliyorlar. 7 dakika içinde ulaşabildikleri plajda, sahilin keyfini yaşayabiliyorlar”