Roma’da genel olarak gezilip gürülecek yerler

Navona Meydanı

Roma’nın en sevilen cazibe merkezleri arasında olan Navona Meydanı da, bu şehirde kaçırmamanız gereken gezilecek noktalar arasında. 15. yüzyılda inşa edilmiş olan bu meydan, şehrin en kalabalık yerlerinden. Pantheon ve Trevi Çeşmesi’ne de oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Bu meydanda en çok göreceğiniz şeyler sokak sanatçıları ve satıcılarıdır. Özellikle ressamlar gerçekten muazzam. Ancak fiyatlar da çok pahalı olabiliyor. Ayrıca meydanda, Roma’nın en ünlü 3 çeşmesi de bulunuyor ; Dört Nehir Çeşmesi (Fontana dei Fiumi), Moor Çeşmesi (Fontana del Moro) ve Neptün Çeşmesi (Fontana di Nettuno).

Trastevere

Roma gece hayatı için bir planınız varsa, görebileceğiniz en güzel yerlerden biridir Trastevere. Rengarenk binalar ve tarihi yapılarla çevrili bu bölge, turistlerin en favori semtlerinden. Öyle Pantheon veya Kolezyum gibi yığınla turist dolu değildir. Çünkü burası, tur paketleriyle gelmeyenlerin ziyaret ettiği yerlerden. Çoğu tur paketi de listeye Trastevere’yi eklemez. Ancak burası en az Kolezyum kadar ünlü ve görülmeye değer cazibe merkezlerinden. Bu mahallede ne isterseniz bulabiliyorsunuz. Özellikle konaklama seçenekleri için de bu bölgeyi düşünebilirsiniz. Şehrin diğer bölgelerine göre bu bölgedeki konaklama birimleri biraz daha uygun fiyatlı.

Popolo Meydanı

Roma meydanları arasında oldukça popüler olan Popolo Meydanı, kelimenin tam anlamıyla ”Halkların Meydanı” olarak çevrilir. Dünyadaki birinci sınıf meydanlardan biri olarak kabul edilen bu meydan, turistik kapılara açılan bir bahçe gibidir. Şehirde gezilecek noktaların büyük bir bölümüne bu meydandan yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca meydanda ilginizi çekebilecek çok sayıda anıt ve heykeller de bulunuyor. Meydan, Roma’nın en önemli ve en popüler 3 caddesine ayrılır: solda Via del Babuino, sağda Via di Ripetta ve merkezde Roma’nın ana caddelerinden biri olan Via del Corso. Meydanın merkezinde Ramesses II‘ye adanmış Flaminio Dikilitaşı adı verilen bir Mısır dikilitaşı yer alıyor. Onuncu yüzyılda Circus Maximus’ta dikilen bu dikilitaş 1589’da Piazza del Popolo’ya transfer edilmiş.

Aziz Petrus Meydanı

Teknik olarak Vatikan’da bulunan bu meydan da, Roma’da göz atmak isteyebileceğiniz yerler arasında. Roma, bir ülkenin içerisinde küçük bir ülkeye (Vatikan) sahip olan bir şehir. Bu meydan, birçok önemli olayların gerçekleştiği yer olarak bilinmesinin yanı sıra, çok sayıda heykel ve anıtlarla süslenmiş. Bir açık hava müzesi olarak bilinen Aziz Petrus Meydanı’nı da mutlaka listenize ekleyin deriz.

Aziz Petrus Bazilikası

Hemen meydanın yanında bulunan Aziz Petrus Bazilikası, dünyanın en ünlü bazilikalarından biri olarak bilinir. Aşırı kalabalıktır ve yoğun sezonda içeri girmek için 1 saatten fazla sırada bekleyebiliyorsunuz. Bu yüzden bazilika için giriş biletinizi mutlaka online alın ya da tur paketleriyle bazilikayı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Bazilikaya giriş ücretsiz, ancak tepeye çıkmak için 5€ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Havarilerin ve İsa’nın heykelleriyle taçlandırılmış olan bazilikanın ön cephesi eşsiz bir mimariye sahip. Hem Michelangelo hem de Bernini‘nin birçok katkısını da bu bazilika içerisinde görebilirsiniz. Bazilikanın tepesine çıkıp da Aziz Petrus Meydanı’nın eşsiz fotoğraf karelerini yakalamayı da unutmayın.

Devamı yarın…