Roma’da alternatif noktalar

MAXXI

MAXXI – Roma’daki Ulusal 21. Yüzyıl Sanatı Müzesi, İtalyan kültürel miras bakanlığı tarafından yönetilen ödüllü bir çağdaş sanat, mimari ve tasarım müzesidir. Koleksiyon 2 müzeyi kapsıyor: MAXXI Sanat müzesi ve MAXXI Mimarlık müzesi ve kalıcı ve dönüşümlü sergiler içeriyor. MAXXI Sanat ve Mimari Koleksiyonları, 20. ve 21. yüzyılları kapsar. Sanat koleksiyonu, İtalyan deneyimlerine odaklanan, dünyanın her yerinden 400’den fazla çağdaş sanat eserinden oluşuyor. Diğerlerinin yanı sıra Alighiero Boetti, William Kentridge, Mario Merz, Francesco Clemente ve Gerhard Richter gibi sanatçıları temsil eden tablolar, enstalasyonlar, fotoğraflar, heykeller ve multimedya sunumları göreceksiniz.

MAXXI’nin odak noktası kesinlikle sanat ve mimarlık olsa da, aynı zamanda her şeyi kapsayan bir kültürel alan olarak hizmet ediyor. Ziyaretçiler, kalıcı koleksiyonu veya geçici sergileri görmeyi, müzenin etkinlik takviminde yer alan herhangi bir sayıdaki etkinlikle birleştirebilir. Güne bağlı olarak konferanslar, yaz kampları ve hatta açık havada yoga dersleri bulabilirsiniz. Alan, tamamen yeni ve yaratıcı bir deneyim için müzelerin geleneksel kısıtlamalarının ötesine geçmek için yaratıldı.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, kompleks aslında iki müzeden oluşuyor: MAXXI Arte ve MAXXI Architecture. Her ikisi de, günümüz İtalyan sanatının ve dünyanın geri kalanından temsil edilen kalıcı bir görsel sanat sergisine ve geçici sergilere sahiptir. Elisabetta Benassi, Mircea Cantor ve Ugo Rondinone’nin büyük ölçekli enstalasyonları ve William Kentridge ve Gilbert & George gibi büyük sanatçıların eserleri ile 1960’lardan günümüze sanat, mimari ve fotoğrafçılık kalıcı koleksiyonda görülebilir.

Marcellus Tiyatrosu

Roma’daki Yahudi Gettosu Bölgesi’nde bulunan Teatro di Marcello veya Marcellus Tiyatrosu, orijinal Kolezyum’a benzerliği nedeniyle Yahudi Kolezyumu olarak da bilinir. Tiyatro, kökleri M.Ö. 221 yılına kadar uzanan antik Circus Flaminius’un kalıntıları üzerinde yükselir. Tiyatro, yerel halkın 20.000 kişilik bir kalabalık arasında oyunlara ve diğer eğlencelere katılabileceği büyük bir açık hava etkinlik mekanıymış. Diğer birçok benzer yapıya ilham verdiği bilinen bu büyük hit tiyatro, Kolezyum’un da öncüsü olduğu savunuluyor.

Roma’da Akşam Saatleri

Diğer büyük Avrupa şehirleri gibi, Roma da geceleri canlanıyor. 18:00 ile 21:00 arasında, Romalılar aperitivonun tadını çıkarır, arkadaşlarla bir şeyler içmek veya atıştırmak için şehrin favori barlarına ya da cafelerine giderler. Şehrin mimarisini özel bir altın ışıltısı kaplar ve akşam ilerledikçe ışıklar Roma’nın tarihi cazibe merkezlerini aydınlatarak Ebedi Şehri gündüz olduğundan daha güzel hale getirir. Çoğu turist, akşamları mutlaka Roma’nın keyfini çıkarır. Akşamları gün içine nazaran biraz daha sakin olabildiğinden, ana turistik çekim merkezlerini hava karardıktan sonra görmeyi de düşünebilirsiniz. Özellikle akşamları göz atmak isteyebileceğiniz cazibe merkezlerinden bazıları ise;

Çatı Katı Barları

Çatı katı barları, özellikle akşam saatlerinde hareketleniyor. Roma’daki çoğu roof top bar, eşsiz bir manzaraya sahip olduğundan ve turistler arasında bir hayli popüler olduğundan rezervasyon yaptırmadan gitmeyin deriz. Manzara söz konusu olduğunda, Eitch Borromini otel akla ilk gelen barlardan biri. Altıncı katındaki çatı terasından çevredeki şehir manzarasının 360 derecelik bir panoramasını seyredebilirsiniz. Bara giriş için rezervasyon da şart.

 Devamı haftaya…