Hemen her turizmcinin hedefi turizm sezonunun 12 aya yayılmasıdır. Bunu biz de istiyor ve destekliyoruz.

Ancak, bunun alt yapısını oluşturmak gerekiyor.

Yönümüzü Bodrum’a çevirelim.

Bodrum’daki turizmciler de her defasında sezonun 12 aya yayılmasından söz ediyor. Bodrum’un bunu kaldıracak alt yapısı var mı? Daha uluslararası bir toplantı yapılacak salonu bile yok.

Kış aylarında uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir kongre salonu var mı?

Sadece bir otelle bu işler olmuyor.

Turizmde çeşitlilik önemli. Kış aylarında Bodrum’da doğru dürüst yemek yenilebilecek bir mekan bulmak bile mucize.

Şimdi sezonun 12 aya yayılması konusunda yeni bir adım atılıyor.

Corendon Turizm Grubu, Nisan ayında Corendon Tennis Club Kemer’in açılışına hazırlanıyor.  

Kemer bölgesine ve bölgede hizmet veren konaklama tesislerine yeni bir pazar sunmak, spor turizmini çeşitlendirmek için adım atılan Corendon Tennis Club Kemer projesinin ikinci etabında ise "Padel" sporunu bölgeye kazandırılması hedefleniyor. Corendon Tennis Club projesinde, 14 toprak zemin tenis kortu yer alacak.

Öte yandan Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’u Ankara’da ziyaret etti.

Yıldıray Karaer yaptığı açıklamada, “Ülkemiz için, spor turizmini desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak için oluşturduğumuz Corendon Tennis Club Kemer projesi ile profesyonel ve amatör tenisçileri Kemer’de ağırlamaya hazırlanmak bizim için büyük bir gurur ve heyecan. Kemer’in yemyeşil doğasıyla bütünleşen Corendon Tennis Club ile sezonu 12 aya uzatabilmeyi ve bölgeyi spor alanında cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Antalya’yı dünyanın dört bir yanındaki tenis severlere tanıtmakla birlikte, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmeyi ve bölge halkına spor yapma imkânı sunan bir merkez oluşturmayı da hayal ediyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Cengiz Durmuş’u ziyaret ederek Corendon Tennis Club heyecanımızı ve vizyonumuzu paylaşma fırsatı bulduk. Kendisine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Durmuş ile birlikte Kemer’in yemyeşil doğasında yapılan yeni tenis kulübümüzü ve Antalya’mızı nasıl tüm tenis severlere tanıtacağımızı, bu merkezimizin ilerde bölge halkına sağlıklı yaşam imkânı sunan bir yer olacağını ve bu yapıyla beraber turizmi destekleyip geliştirmek için ortak neler yapılabilir gözden geçirdik. Dilerim ilerde güzel iş birlikleriyle hem tenisi hem de Antalya’yı tüm tenis severler için bir yaşam merkezi haline getirebiliriz” dedi.

Yeni projeleri ve Corendon Tennis Club Kemer hakkında konuşulan bu ziyaret sonrası Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Türk sporunun ve tenisinin gelişimi adına değerli katkılar sunan Corendon Turizm Grubu’nun Kurucu Ortağı Sayın Yıldıray Karaer’e federasyonumuza yapmış olduğu bu nazik ziyaretinden ötürü teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Özetleyelim:

Antalya bu işe öncülük yapabilir. Devlet desteğinin de sağlanması ile Antalya turizm sezonunu 12 aya yayabilecek kapasiteye sahip görünüyor.

Bu adım atılırsa Bodrum, Marmaris gibi turizm bölgeleri Antalya’yı takip edebilir. Durumu bu açıdan değerlendirdiğimizde biz atılan bu adımı olumlu buluyoruz.