.. "Sınır bilmez göklerimize
Öylesine ağdın ki 
    söz söz

Öyle sardın ki yüreklerimizi
Güçlü derin köklerinle
Öyle sardın ki
Sendendir olmuşsa ciğergâh
    göz göz

Ağaçlar içinde çınar en has
Sen çınarlar içinde
    yalnız ve görkemli

Düşer durur gölgen içimize
Düştüğü yerler
    köz köz" gibi.. .."

Gün geçmiyor ki, bir meslektaşım ya da şair dostumun acı haberini almayayım.  Artık zor oluyor kaldırması. Görevinizi yapıp, duanızı edip hayatın akışına kendinizi bırakamıyorsunuz. Çöreklenip kalıyor içinize türlü korkuların duyguların sarmalı. Oysa, o  kadar zorlaştı ki hayat. Karamsarlık, bedbinlik, bıkkınlık, stres girdabı içinde boğuluyorsunuz.  Sırası gelip gidenler daha mı şanslı?  

A. Vahap Akbaş; 
"Üç şey var kanatır hülyamı 
Biri yâr biri dağ biri at 
Yâr içimdeki yardan uçtu 
Yitik / dedik: üstüne bir çizik at 
Bıçak yarasından derin oysa 
O çizik orda kanar gün yirmi dört saat 
Kanar / kanı fikrime dolar 
Geçsem geçemem altı kor üstü sırat"
demişti. 

Geçip gitti işte. Evet, şair ve yazar A. Vahap Akbaş'ı 16 Kasım 2014 Cumartesi günü kaybettik. Bu dünyada şiir, hikâye, roman, deneme ve biyografi dallarında birçok eseri bıraktı. Özü Hakk'a yürüdü, gitti. Çorlu Garaj Camii'nde kılınan namazın ardından Batman'da toprağa verildi.  Bizim sanat mahfillerinin en alçak gönüllü şairiydi. 

Birkaç cümle ile okuyuculara anımsatmak istiyorum:  

Vahap Akbaş, 1954 yılında Batman'da doğmuştu. Batman Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Çorlu'da 1977-1985 yılları arasında öğretmen, 1985-1993 yılları arasında da Millî Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde öğretmenlik yaparken 2001 yılında emekli oldu. A. Vahap Akbaş'ın ilk yazısı 1978'de Hisar dergisinde yayımlandı. Şiir ve yazıları Türk Edebiyatı, Mavera, İslâmî Edebiyat, Kandil Çocuk, Gül Çocuk, Selâm, Düş Çınarı, Yağmur, Umran, Külliye, Berceste, Gonca, Yeni Devir, Türkiye gibi dergi ve gazetelerde çıktı. 1993 ve 94 yıllarında 15 sayı yayımlanmış olan Nisan Bulutu dergisinin genel yayın müdürlüğünü yürüttü. Şiir, roman, hikâye, deneme, inceleme, sadeleştirme, fabl ve antoloji türlerinde eserlere imza attı. Pek çok önemli ödüllerin sahibi oldu. 

Ahmet Kabaklı, TÜRK Edebiyatı, Cilt:4, Sayfa; 659'da Vahap Akbaş için şöyle yazmıştı:  ""Düşünen adam" kimliği içinde rahat söylenmiş, zekice nükteli, çok yönlü, çok temalı bir ufuk, Akbaş'ın şiirlerini çekici kılmaktadır"

Vahap Akbaş'ın Efgân, Gül Kıyamı, Kuş Olsun Yüreğim, Dünyayı Kaplayan Ağaç, Mavi Sesli Şiirler, Hüzün Coğrafyası, Bir Şehre Vardım, gibi yayınlanmış şiir kitapları vardı. 
Rahmetle anıyorum. İşte bir şiiri: 
 
"Bir faciayı yaşıyorsa gözlerim 
Gözlerimin güzele hasretliğindendir 

Pörsüyen çiçekler içindir ağladığım 
-Yahut devrilen fidanlar için- 
Susan kuşlar vurulan ceylanlar 
Ve çok / çok ucuza giden zamanlar içindir 
Ağladım 

Yitik ezgiler içindir ağladığım 
Kırılmış sazlar için 
Fukara mısralar 
Ve daha neler ve daha neler içindir 
Ağladığım 

Böyle ağlamaklı ve kekemeyse şiirim 
Gönlüm söylenmezi duyduğundandır"