UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasında oynanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı nedeniyle tatil edilen karşılaşmanın tekrar edilmeyeceğini duyurdu. UEFA, müsabakanın devre arası skoru olan 1-1 ile sona ermesinin onaylandığını ve her iki takıma da birer puan verileceğini belirtti.

UEFA, 16 Ekim'de Brüksel'de gerçekleşen ve iki İsveç vatandaşının hayatını kaybettiği terör saldırısı sebebiyle yarıda kalan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri F Grubu'ndaki Belçika - İsveç maçına ilişkin kararını verdi. UEFA İcra Komitesi tarafından alınan karara göre, müsabaka tekrar edilmeyecek ve 1-1 sona erecek.

UEFA İcra Komitesi'nin Belçika-İsveç maçına dair aldığı kararlar şu şekilde:

  • Maç tatil edilir ve devre arası (1-1) sonucu kesin olarak onaylanır.
  • F Grubu sıralamasının uygun şekilde güncellenmesiyle her takıma bir puan verilir.
  • Herhangi bir cezanın çekilmiş olduğu kabul edilir ve tek sarı kartlar geçerli kalır.

İcra Komitesi, bu kararı alırken ertesi gün maçın geri kalan kısmının oynanmasının imkansız olduğunu da ifade etti. Hem Belçika Kraliyet Futbol Federasyonu hem de İsveç Futbol Federasyonu, koşullar göz önüne alındığında, kalan maç süresinin oynamama ve devre arası (1-1) sonucunu müsabaka sonucu olarak değerlendirmesini istediklerini de UEFA'da belirtti.

Ayrıca Belçika matematiksel olarak EURO 2024'e katılmaya hak kazandığından ve İsveç matematiksel olarak elendiğinden, bu maçın sonucunun F Grubu'nun sıralamasını etkilemeyeceği de aktarıldı.

UEFA İCRA KOMİTESİ'NDEN İSRAİL KARARI

UEFA İcra Komitesi'nce alınan bir diğer karara göre; tüm İsrail topraklarındaki mevcut emniyet ve güvenlik durumunun kapsamlı değerlendirmesi sonrasında, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA maçının oynanmamasına karar verildi.

İsrail kulüpleri Maccabi Haifa ve Maccabi Tel-Aviv'den de kendi sahalarındaki müsabakalar için ülkelerinin toprakları dışında, geçerli tüm UEFA düzenlemelerine uygun stadyumlar önermeleri talep edildi.

Ayrıca UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda 26 Ekim Perşembe günü oynanması gereken Villarreal - Maccabi Haifa mücadelesi 6 Aralık Çarşamba gününe, UEFA Avrupa Konferans Ligi B Grubu'nda daha önce 26 Ekim Perşembe günü oynanacağı açıklanan Maccabi Tel Aviv - Zorya Luhansk karşılaşması da 25 Kasım Cumartesi gününe ertelendi.

Bunların yanında mevcut durum nedeniyle Maccabi Haifa Genç Takımı ise UEFA Gençlik Ligi'nden çekildi.

Kaynak: İHA