Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Berrak Tüzünataç ve Şifa Nur Gül'ün olduğu Terzi dizisi 2. sezonu ile başladı. Daha ilk günden hemen izlenme trendlerine giren dizinin hikayesi aslında gerçek. Daha önce birçok dizinin senartisti olan ve gerçek hayattaki olayları kaleme alan Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir öyküsünden alıntıdır. Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı tarafından yazılan bir hikayeye dayanmaktadır. Yazar, etkileşimde bulunduğu gerçek kişilerden esinlendiğini açıkladı. Fakat dizideki kişilerin isimleri gerçek hayatta farklı. Hayat hikayelerinden esinlerek kaleme aldığı Terzi dizisindeki Peyami gerçekte kim, kimin hayatı sorusu ise hala muamma...

Yetenekli terzi Peyami'nin Kars'tan İstanbul'a uzanan hayatının ve sırlarının anlatıldığı Terzi dizisinin karakterlerinin gerçek hayatta kim olduğu ise etik kurallar gereği açıklanmamaktadır.

Terzi Peyami gerçekte kim?

Peyami, Terzi dizisinde önemli bir karakterdir. Ancak gerçek hayatta kim olduğu hala bir sır gibi saklanmaktadır. Dizinin senaristi ve yapımcısı olan Gülseren Budayıcıoğlu tarafından yaratılan bu karakter, izleyicileri meraklandırmaktadır. Peyami’nin kim olduğu ve hikayesi, Terzi dizisinin en önemli gizemlerinden biridir.

Netflix Terzi dizisi 2. sezon oyuncu kadrosunda başrolde Terzi olan Peyami var. Peyami'ye başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy hayat veriyor. Peyami'nin en yakın arkadaşı Dimitri'ye ise Salih Bademci alkışlanack bir performansla hayat veriyor. Peyami'nin asistanı olan Suzi karakterine ise adı aşk dedikodularına karışan manken Ece Sükan hayat veriyor. Dimitri'nin nişanlısı Esvet (Fürize) ise güzel oyuncu Şifanur Gül hayat veriyor. Peyami'nin Kars'ta yaşayan ve engelli olan babası Mustafa'ya ise Olgun Şimşek hayat veriyor. Peyami'nin diktatör babaannesi Sülün Hanım'a ise usta oyuncu Celile Toyon hayat veriyor. 

Terzi dizisi nerede çekiliyor, Peyami'nin terzi atölyesi nerede?

Mekanların çok itinalı bir şekilde seçildiği Terzi dizisinin birçok bölümü Kırklareli ve İstanbul'da çekildi. Kars ve çiftlik bölümlerinin Kırklarelin'de çekildiği gelen bilgiler arasında. Peyami'nin terzi atölyesi ve Dimitri'nin ev çekimleri İstanbul'da gerçekleştirildi.