Haftalarca hatta aylarca gözünüz gibi baktığınız, büyüttüğünüz çiçeğiniz soldu mu? Üstelik her yolu denediniz ve çaresini bulamadınız mı?  Meğer solan çiçekleri kurtarmanın çok basit bir yolu varmış. Mutfağınızda bulunan iki ürünü karıştırarak çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz... Kahvaltıda kullandığınız yumurtanın kabuklarını ve içtiğiniz kahvenin telvesini artık atmayacaksınız. Bu iki ürünü blenderda karıştırarak elde edeceğiniz karışım çiçeklerinizi yeniden canlandıracak.

ÇİÇEKLERİNİZİ KURTARACAK KARIŞIM

Yumurta kabuğu ve kahve karışımıyla çiçekleriniz artık hep canlı ve sağlıklı kalacak. 12 tane yumurtanın kabuğu ile 4 kaşık kahveyi bilendera koyun ve üzerine bolca su ekleyin. Malzemeleriniz pürüzsüz olana kadar karıştırın. İstenilen kıvamı elde edemezseniz ilave su katabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı bitkilerinizin toprağına dökün ve mucizevi etkiyi görün. Bu formül çiçeklerinizin gücünü artıracak.

ÇİÇEK NASIL EKİLİR?

Öncelikle ekeceğiniz çiçeğin boyutuna göre saksı alınız. Saksının altının delikli olmasına dikkat edin.  Ardından çiçeğinizin saksısının tabanına çakıl taşları yerleştirin. Bu işlem olmazsa olmaz bir işlem değildir. Fakat çakıl taşları çiçeğinizin köklerinin hava almasını sağlarken aynı zamanda su tahliye işlemini de kolaylaştırmaktadır.Ardından çakıl taşlarının üzerine biraz toprak koyun ve çiçeğinizin kök kısmını dik olarak koyduğunuz toprağın ortasına yerleştirin. Döktüğünüz toprağı çiçeğin etrafına eşit miktarda yayın. Saksı delikleri ve toprağın kalitesi en önemli püf noktası...