Abdullah Avcı'yla yollarını ayırıp hafta içinde kendi evladı Sergen Yalçın'ı taraftarın da katıldığı bir törenle takımın başına getiren Beşiktaş, yeni bir umut ve heyecanla çıktı Rizespor karşısına. Rize karşısında Sergen'in beklenen hücum oyunu ilk yirmi dakikada kendisini gösterdi. Hızlı ve istekli bir Beşiktaş vardı sahada.

Rizespor, 22. dakikada Caner'in geri pasında net bir gol şansı yakaladı ama topu filelerle buluşturamadı. Sergen hocanın ilk maçında Beşiktaş biraz daha toplu görünse de Caner'in her pozisyonda ileride kalması, diğer defans oyuncularının da dağılmasına yolaçtı. Rize'nin hızlı ataklarla Beşiktaş'ın oyun kurmasını engelledi. 29. dakikada sağ kanattan Ljaciç-Atiba paslaşmasını güzel bir şutla tamamlayan Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın ilk golünü getirdi.

Golün ardından Beşiktaş, oyunu Rizespor sahasına yıkmasına rağmen 36. dakikada bir geri pasta boşa çıkan Karius ve Vida'nın arasından Skoda'nın kafayı vurmasıyla skora eşitlik geldi ve ilk yarı böyle tamamlandı.

İkinci yarının ilk düdüğüyle baskılı ve ardı ardına pozisyonlar yakalayan ancak sonuca gidemeyen bir Rize seyrettik. Özellikle Caner'in kanadı Rize için geçiş koridoru oldu. Rizespor her pozisyonu bu kanattan geliştirdiği ataklarla buldu.

Yine böyle bir pozisyon geliştiren Rizespor'da 60. dakikada topla buluşan Umar'ın şutu direğe çarparak auta çıktı. Umar, 69. dakikada yine kaleci Kerius'la karşı karşıya kaldı ve Rizespor adına yine net bir pozisyonu değerlendiremedi. Kaçan pozisyonlar Beşiktaş için de büyük bir şans oldu. İkinci yarıda net bir pozisyon geliştiremeyen Beşiktaş, Rize'nin baskılı atakları karşısında dağınık bir görüntü verdi ve Sergen hocaya da saç baş yoldurdu. Karşılaşmanın 79'uncu dakikasında "Atamayana atarlar" sözü gerçek oldu ve Adem Ljacic'in zorlamasıyla gelişen pozisyonda Gökhan Gönül'ün golü Beşiktaş'ı galibiyete taşıdı. Bu golle, takım ve tribünler rahat bir nefes aldı.

Golün ardından iki takım arasında müthiş bir mücadele seyrettik. Rizespor'un baskısı ve direnen bir Beşiktaş vardı sahada. Karşılaşmanın son dakikaları nefesleri kesti. Haftalardır Abdullah Avcı'yla galibiyete hasret kalan Beşiktaş, Sergen hocanın ilk maçında Rize deplasmanından 3 puan kurtararak moral buldu.

Sergen hocadan kısa sürede birşey beklemek elbette doğru değil. Eldeki malzeme belli ve özellikle yabancı futbolcuların motivasyonu için yönetimin ekonomik tıkanıklığı aşacak formüller üretmesi şart. Bu da sağlandığında yuvasına dönen Sergen hocanın Süper Lig'i iyi bir yerde tamamlaması zor değil.