CHP'de kurultay öncesi genel başkanlık için adaylar bir bir ortaya çıkarken sürpriz isimlerden biri de Örsan Öymen oldu. Özgür Özel'in adaylık açıklamasının ardından şimdi de Altan Öymen'in yeğeni, merhum televizyoncu olan Mustafa Örsan Öymen'in oğlu Örsan Öymen adaylığını ilan edecek. Bu sıcak gelişmenin ardından Örsan Öymen'in hayatı da merak edilidi. Peki kimdir Örsan Öymen, aslen nereli, kaç yaşında? Örsan Öymen evli mi, eşi 

CHP Liderliğine aday olacağını açıklayacak olan Örsan Öymen’in babası uzun bir dönem gazetecilik ve televizyonculuk yapan Mustafa Örsan Öymen’dir. Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Örsan Öymen Profesör Dr. ünvanına sahiptir. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe bölümünde tamamlayan Öymen, Yüksek lisans eğitimini ise New York Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Öysan Özmen’in amcası Altan Öymen bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlık görevini yürütmüştür.

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Kunter Öymen, 1965 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Öymen, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde tamamlamıştır. 

Ardından yüksek lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe alanında tamamlamıştır. Doktorasını ise yurda dönerek ODTÜ Felsefe alanında yapmıştır.

ÖRSAN ÖYMEN MESLEĞİ NEDİR?

Örsan Öymen ilk olarak akademik kariyere başlamıştır. Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Öymen, Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. 

Akademik kariyerinin yanısıra gazetecilik ve siyaset alanında da aktif görevler almıştır. 

1990'lı yıllarda, 'Cumhuriyet' ve 'Milliyet' gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

ÖRSAN ÖYMEN SİYASİ HAYATI

Örsan Öymen, 2002-2007 yılları arasında CHP'den İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır. Öymen, CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesidir. 

Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğludur. Kardeşi ise gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'dir.  Ayrıca diplomat Onur Öymen'in amcasının oğludur.