Netflix'in en çok izlenen dizilerinden birisi olan Kulüp 2. sezonu ile başladı. Dizi daha ilk bölümden büyük ses getirdi, sosyal medyanın gündemine yerleşti. Kulüp dizisi 2. sezon toplam 10 bölümden oluşuyor. Her bölüm ise ortamalam 45 dakika sürüyor. Kulüp dizisi 2. sezonda tanıdık yüzler de var. BUnlardan en dikkat çekeni ise müteahhit olan Fikret Kayalı oldu. Kulüp'e ortak olan Fikret Kayalı karakterine Halil Babür hayat veriyor. Peki Halil Babür  kimdir, kaç yaşında? Halil Babür dizileri hangisi? 

Kulüp’e onu izlemeye gelen Fikret Kayalı (Halil Babür) genç bir müteahhit. Fikret karakteri ile 6-7 Eylül olaylarından sonra gayrimüslimlerin varlıklarına el koyarak zenginleşen, mafyatik kişilerin karanlık dünyalarına ve siyasi bağlantılarına tanıklık ediyoruz. Babasından şiddet gören ve narsist bir yetişkine dönüşen Fikret önce Keriman, sonra da Kulüp’te hakimiyet sağlayıp güç gösterisi yapmak isterken, kendisine mecbur kıldığı Çelebi (Fırat Tanış) ile ortaklık kuruyor.

HALİL BABÜR KİMDİR?

Halil Babür 1987’de Bitlis’te doğdu. Küçük yaştan itibaren İstanbul’da yaşayan Babür, 2015 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında yazdığı 11’e 11 oyunuyla birlikte yazmaya başladı. Ardından "Kasap", "He-go" ve "İçimdeki Yangın" oyunlarıyla yazarlığa devam etti. "Kasap", "XVI. Direklerarası Yılın Yazarı" ve "Ekin Yazın Dostları", "Yılın Teması: Barış" ödülüne layık görüldü. He-go, Direklerarası "Yılın Oyun Yazarı" ödülüne layık görüldü.

Pis Yedili ve Çukur gibi dizilerle televizyon kariyeri devam ederken, Emre Erdoğdu’nun ilk filmi "Kar" ile Adana Uluslararası Film Festivali’nde "Altın Koza Umut Vaadeden Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. 2017 yılında yazdığı "İçimdeki Yangın" oyunu, Almanya’da "Heidelberg Stückemarkt" kapsamında  yeni metin seçkisi içinde yer aldı. 2018 yılında Talimhane Tiyatrosu ile Yusuf Atılgan’ın  kült romanı "Anayurt Oteli" romanından uyarlanan tek kişilik performansı "Zebercet" oyununu oynadı. 2021 yılında başrolünde yer aldığı ‘Beni Sevenler Listesi’ filmi ile İKSV İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma "En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

KULÜP DİZİSİ 2. SEZON KONUSU NEDİR?

"Kulüp" dizisinin 2. sezonunda, 1960'lar Türkiye ve İstanbul'unu, dönemin köklü bir değişimin eşiğindeki sosyal hayatı ve eğlence dünyasını izliyoruz. Yaşanan baskılara karşı duran Çelebi ve Matilda, Kulüp İstanbul Ailesi'ni ayakta tutmak için birlikte mücadele vermektedir. Zamansız büyümek zorunda kalan Raşel ise artık beş yaşında olan kızı Rana ile birlikte kendi ailesini kurmayı öğrenme mücadelesi vermektedir.

KULÜP DİZİSİ 2. SEZON OYUNCULARI

"Kulüp" dizisinin Gökçe Bahadır, Fırat Tanış, Barış Arduç, Salih Bademci ve Asude Kalebek gibi başarılı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna 2. sezonunda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler dahil oluyor.

Gökçe Bahadır, "Kulüp" dizisinde Matilda karakterine hayat verirken; Fırat Tanış, Çelebi karakterini canlandırıyor. Barış Arduç, İsmet rolünde karşımıza çıkarken; Salih Bademci, Selim Songür karakteri ile büyük övgüler toplayan bir performans sergiliyor. Asude Kalebek, Raşel karakterine hayat verirken; Halil Babür, Fikret rolünde karşımıza çıkıyor. Serra Arıtürk, Keriman karakterini canlandırıyor; Ada Erma'yı ise Rana rolüyle izliyoruz.