Bir şeyi ne kadar çok tekrarlarsan, gerçekleşmesini o kadar hızlandırırsın. Bundan, beynimizdeki sinir hücreleri arasında bulunan, "sinaps" adı verilen bağlantılar sorumludur.

Hayatında, gerçek mucizelerden sorumlu yegane kişi sensin.

Arzu ettiğimiz her şeyin, ulaşmak istediğimiz tüm hedeflerin temelleri içimizde çoktandır var. Sadece bu sebep bile, ulaşmayı umut ettiğimiz hedeflerimizle

rezonansa geçmemiz için yeterlidir. İçimizde temelleri bulunmayan hiçbir olay, içimizde bir şeyleri titretemez.

Beynimiz şekillendirilebilir.

“Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir. Zira bilgi sınırlıdır.”

Beyin üzerinde yapılan araştırmalar bizleri bir kez daha şaşırtıyor. Zira bilim adamları şimdi de beynin değiştirilebilir olduğunu keşfettiler.

Beyin, iştigal ettiğimiz etkinlik doğrultusunda şekil alıyor. Bu değişim sadece teorik anlamda değil, fiziksel olarak gerçekleşiyor. Beynimizde olan bu değişim, meşgul olduğumuz düşünceler ve edindiğimiz tecrübelere göre gerçekleşiyor.

Yapılan bir dizi deneyde, deneklerin daha önce yapmadıkları faaliyetlerde bulunmaları sağlanılmış ve bunun sonucunda beyinlerinde, bu faaliyetler için kullanılan bölgede, tıpkı sürekli çalıştırılan bir kasta olduğu gibi, büyüme gözlemlenirken, beynin kullanılmayan diğer bölümlerinde ise bir küçülme gözlemlenmiştir. Beyin, bu bölgelerde gerçekten de hacim kaybetmişti. Bununla eş zamanlı olarak, kullanılan diğer tarafta yeni sinapslar oluşmuş, buradaki enerji akışı hızlanmış ve yeni otomatik düşünce zincirleri faaliyete geçmişti. Demek ki beynimiz, belli bir süre yeni bir şeyle meşgul olur ve yeni şeyler düşünürsek, ağ bağlantılarını tamamen değiştirme ve sinir hücreleri arasında yeni bağlantılar kurma yeteneğine sahiptir.

Yeni eylemler, düşünceler ve inançlar kısa bir süre sonra güçlü birer gerçeğe dönüşecektir.

Beynimiz kendini buna göre ayarlar.

• Belirli bir süre, belli bir şey düşündüğümüz, bir müddet belli bir işle uğraştığımız zaman, beynimizin ilgili bölümü büyür.

• Beynin bir müddet nadasa bırakılan, yani kullanılmayan kısmı ise küçülür.

İlgili bölgelerdeki sinir hücreleri(nöronlar), yeni elektriksel sinyallerin ve böylece yeni bilgilerin daha hızlı ve kolay taşınabilmesi için işlevlerini değiştirir. Bilim, beynin bu şaşırtıcı kendini tamamen değiştirebilme yeteneği için bir isim buldu bile: "Plastisite"

Burada bizim için büyüleyici olan asıl nokta, yaşamımızda her an yeni oluşumlar meydana getire bileceğimiz gerçeğidir. Beynimiz, düşüncelerimizden etkilenerek, onlar doğrultusunda yeni sinir hücreleri oluşturur ve ağ bağlantılarını tamamen yeniler.

Demek ki, belli bir süre yeni şeyler düşünürsek, beynimizin kullanılmayan kısımlarını geliştirebiliriz ve böylece geleceğimiz de tamamen farklı gelişebilir.

• Yeni düşünme biçimimiz ve eylemlerimiz sayesinde beynimizde yeni sinir hücrelerini faaliyete geçirebiliriz.

• Sinir hücrelerinin (nöronların) fonksiyonları değişebileceği, beyinde yeni bağlantılar oluşturabileceği gibi, beynin kullanılmayan -mesela, endişe ve olumsuz düşüncelerle ilgili kısımları- gitgide küçülerek, önemini yitirebilir.

• Hayatımıza yepyeni bir yön verebiliriz.

• Düşüncelerimizi belirli bir süre " istenilen" tarafa yönlendirirsek, inançlarımızı bile tam anlamıyla değiştirebiliriz.

• İnançlarımız değiştiği anda, yaşam tarzımız da değişecektir.

 Alıntıdır.