Ekmek normal koşullarda 36 saat taze kalabiliyor. Ama kıtırlarını koparayım, ucundan birazcık alayım derseniz bu süre kısalıyor. Öte yandan birçok ekmek çeşidi de bulunuyor. Peki alınan ekmeği taze tutmanın yolları neler? Bayatlayan ekmek nasıl değerlendirilir? Sıcak bir ekmek aldıysanız bunu soğuduktan sonra ambalaja koymalısınız. Ekmeği dilimleyerek tüketmek bayatlamasını engelleyecektir. Ayrıca her soğuk ekmek bayat ekmek anlamına da gelmez. Kuruyan ekmeği eski haline getirmek için mutlaka bu tüyoyu deneyin:

Bir tencereye az miktar su koyun ve kaynatın. Su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine bir süzgeç yerleştirin ve kuru ekmekleri koyun. Buhar ekmeğe nüfuz ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak ve eski lezzetine kavuşacaktır.

Ekmeğin kabuğunun koparıp yenmesi ekmeğin daha kolay bayatlamasına neden olur. Ekmek kesinlikle açıkta bırakılmamalıdır. Ayrıca soğumadan torbaya konursa buhar nedeniyle ekmek küflenir.

EKMEK NE KADAR?

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL'ye yükseltildi. Fakat ekmek fiyatları ilçe ilçe değişiyor. Ekmeğin cinsine ve gramajına göre de fiyat farklılıkları meydana geliyor. 

Muhabir: Yazar Silinmiş