Diyet yaparken belki de en çok zorlandığımız konulardan biri de tatlı tüketimi. Tatlı müdavimleri için oldukça zor olan diyeti basitleştirmeye ve daha eğlenceli bir hale getirmeye ne dersiniz? Neredeyse her gün birçok beslenme uzmanı, diyetisyen ve doktorun uzak durmamızı önerdiği rafine şeker yerine neler kullanılabilir diye düşünenler buraya! Diyetteyken yaşadığınız tatlı krizlerine çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. Peki şekersiz tatlı tarifleri neler? İşte birbirinden pratik ve lezzetli şekersiz tatlı tarifleri... 

ŞEKERSİZ MUZLU PANCAKE TARİFİ: 

1 adet büyük boy olgun muz

4 yemek kaşığı yulaf

1 adet büyük boy yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam tarçın

3 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Pancake malzemelerini Blender'a koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.Orta boy bir tavayı ısıtın, yağlayın ve hazırladığınız karışımı dilediğiniz büyüklüklerde önlü arkalı olarak pişirin.Hazırladığınız pancake'leri dilerseniz muz ve bal eklemesi yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ŞEKERSİZ MOZAİK PASTA TARİFİ

3 su bardağı yulaf

1,5 su bardağı ılık süt

2 adet muz

5 yemek kaşığı kakao

3/4 su bardağı pekmez

1/2 su bardağı kuruyemiş

HAZIRLANIŞI

Sütü kaynatmadan ılıtın. Yulafları bir kaba alın ve ılık sütle ıslatın. Bir kabın içinde muzu ezin. Kakao ve pekmezle karıştırın. Islattığınız yulafları pekmezli muzlu karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla tüm karışımı iyice karıştırın. Streç filme sararak buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dinlenen mozaik pastanızı dilimleyerek servis edin. Hepsi bu kadar. Afiyetler olsun!

ŞEKERSİZ UNSUZ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı dut kurusu

1 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı çiğ fındık

1 adet yumurta akı

HAZIRLANIŞI: 

Kabukları ayrılmış olan fındıkları, mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Un yerine fındık içi kullanın. Aynı şekilde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Şeker yerine de dut kurusu tozu hazırlayın. Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap içinde özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Arzuya göre üzerlerine bir çatal yardımıyla bastırıp şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu kurabiyenin hayranı olacaksınız.