İşten yorgun argın gelip, bir de 'ne yemek yapsam' diye düşünenlerden misiniz? Ya da sabah kalkar kalkmaz 'Bugün ne yesem?', 'Akşam ne yesem?' diye düşünenlerden misiniz? siz de kendinize bu soruları sık sık soruyorsanız merak etmeyin yalnız değilsiniz! Sizin için hem pratik, hem doyurucu hem de çok havalı birbirinden lezzetli 3 tarif önerisiyle geldik. Öneriler bizden seçmesi sizden. Parmaklarınızı yedirecek bu harika tariflere bayılacaksınız. İşte hepsi birbirinden güzel  3 yemek tarifi önerisi! 

TEPSİDE LOKANTA USULÜ İZMİR KÖFTE:

MALZEMELER:

500 gram dana kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

3 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 adet yumurta

1 diş rendelenmiş sarımsak

4 adet patates (elma dilimi doğranmış)

2 adet domates

2 yemek kaşığı domates salçası

1/4 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI:

Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz köfteye şekil verin ve yağda kızartın. Elma dilimi doğranmış patatesleri yağda kızartın. Tepsiye kızarttığınız patates ve köfteleri dizin. Üzerine domates ve biberleri ekleyin. Su, salça, yağ, kekik ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışımı köftelerin üzerine dökün ve 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PATATES OTURTMA TARİFİ

Oturtma için:

4 adet büyük boy patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet büyük boy kuru soğan

1 diş sarımsak

4 adet sivri biber

1,5 su bardağı domates konservesi (küp küp kesilmiş)

(veya 2 adet domates)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın. Fırın tepsisine yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip kenara alın.Kalan zeytinyağını ve tereyağını ocağa alın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Renk alıp suyunu çekince sarımsak ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, küp küp kesilmiş konserve domates ve ince kıydığınız sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp bir 5-6 dakika daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.Oturtmayı hazırlayacağınız borcamı hafifçe yağlayıp, patateslerin yarısını tabanına dizin.Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dizdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika, ardından sadece ızgara kısmını açarak 7-8 dakika daha pişirin. Üstü kızarınca ocaktan alın.Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyip servis edin, afiyet olsun!

Körili Kremalı Tavuk Menü Tarifi İçin Malzemeler

4 adet tavuk göğsü

4 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı köri 1/2 paket krema (100 ml)

Makarna İçin:

1 paket penne makarna

1 yemek kaşığı zerdeçal

1/2 paket krema

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Servisi İçin: 1 kase salata

HAZIRLANIŞI:

Tavuk marinesi için köri ve krema hariç bütün malzemeleri bir araya getirin, harmanlayın. Tavuklar marine olurken makarna suyunu koyun, kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine zerdeçalı ilave edin ve makarnayı ekleyin.Sevdiğiniz kıvama göre pişirdikten sonra süzgeçle süzün, krema ve baharatı ilave ederek demlenmeye bırakın.Tavuk için; tavayı iyice ısıtın ve tavukları ekleyin.Pişen tavukların üzerine köriyi ilave edin. Ardından kremayı ekleyin. Zevkinize göre dilediğiniz miktarlarda baharatları ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha pişirin.Servis tabağınıza tavuk, makarna ve salatayı ekleyin. Sıcakken tüketin. Afiyet olsun!

Muhabir: Yazar Silinmiş