Geçen hafta kazandığı Türkiye kupası Beşiktaş’a bahar getirse de yeni sezonda Kara Kartal’ı çözülmesi zor sorunlar bekliyor. Yeni sezon için başta hoca sorunu ve oluşturulacak takım konusunda yönetimi gerçekten zor günler bekliyor.

Takımın en kötü sezonunda Türkiye kupasını kazanması büyük bir avantaj, süper kupa finali bileti de cepte. Şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran rakibi Fenerbahçe’yi düşünürsek kaybedilen şampiyonluk ve bu sezonda da 0 çekmeleri, alınamayan kupalar, süper kadrosuna rağmen ikinciliğe razı olmak zorunda kalmaları karşısında siyah beyazlıların yine de başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz. Zira Beşiktaş’ın en kötü sezonunu kupayla kapatması taraftarı oldukça mutlu etti. 

AKILDA KALANLAR

Çok enteresan bir sezon geçirdik ve şampiyon Galatasaray oldu. Ama akıllarda TFF Başkanı, dayak yiyen hakemler, yanlı yönetim ve şaibeler kaldı. Futbol sahadan çok masalarda konuşuldu. Yeni sezonda TFF’nin başkan ve tüm kurumlarıyla değişmesi gerektiği aşikar. Siyasetin karışmadığı, cezaların çifte standart olmadığı, adaletli insanların görev alacağı bir TFF ve MHK dileğiyle sezonu tamamladık. Bu dediklerimiz olmazsa kavgalar sürer gider. 

MAĞLUBİYETLE VEDA

Beşiktaş Süper Lig’de sezonu Kasımpaşa’ya 2-1 yenilerek kapattı. Serdar hocanın on oyuncuya şans vermesi kazanılan kupanın moraliydi ama yedeklerin performansı yeni sezon öncesi kadronun ne kadar yetersiz olduğunun göstergesi oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yedek kulübesinde oturan oyuncuları düşünürsek bu dediğim daha iyi anlaşılır. Beşiktaş’ın bu gerçeği düşünerek transfer politikasını belirlemesi ve yeni sezon öncesi buna göre transferler yapılması gerekiyor.

Yoksa bu sezon Beşiktaş’a amorti çıktı Türkiye kupasını kazandı yoksa ligde 6. sırada, liderle 46 puan fark var. Tarihinde ilk kez derbi kazanılamayan bir sezon geçirildi. Sezonda attığı 52 gole karşılık yenilen 47 gol tarihinin en kötü Süper Lig sezonunu işaret ediyor. Bu durum unutmamalı ve berbat tablodan ders alınmalı.

Başkan Hasan Arat başa geçtiğinde liderle fark 9 puandı, ligi bitirdiğinde 46… Takım ligde üçüncüydü, derbiler oynanmadan ligi 6’ncı bitirdi.

Futbolun patronları Samet hoca ve Feyyaz’ın gerçek karnesi bu. Kupa amortiydi, kimse kendini kandırmasın ve yeni sezon ona göre bir takım hazırlasın. Başkan bu tabloyu bir gözden geçir ve yeni sezona taraftarı da mutlu edecek bir takım kurun!