Bahçeşehir Koleji ve BKM Mutfak Atölye iş birliğiyle 6 yaşından 16 yaşına kadar başvuruda bulunan öğrenciler yaratıcı drama ve tiyatro eğitimi alıyor. 'Bahçeşehir Koleji & BKM Mutfak Atölye - Yaratıcı Drama / Tiyatro Atölyesi' öncelikle pilot bölge seçilen İstanbul'da Çamlıca ve Etiler kampüslerinde hayata geçti. Dersler, Nilay Erdönmez koordinatörlüğünde, alanında tecrübeli oyuncu sanatçılar tarafından yürütülecek.

'SANAT İÇİN SIRA SENDE'

BKM Mutfak Atölye'nin uzman kadrosuyla gerçekleşecek çalışmalar 28 hafta sürecek. Çocukların sosyalleşmesine ve özgüven gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen yaratıcı drama atölye çalışmalarında, öğrencilerin kendilerini toplum içinde rahatça ifade etmesine, yaratıcı düşünme ve ifadeyi geliştirmelerine yardımcı olacak çalışmalar gerçekleştirilecek. Yaratıcı dramayla başlayacak çalışmalar, tiyatro dersleriyle sürecek. Yıl sonunda ise öğrenciler gösteri sahneleyecek.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, akademik başarıya olumlu etki edecek sosyal aktivitelerle öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklediklerini söyledi. 'Sanat İçin Sıra Sende' sloganlı bu çalışma ile geleceğin tiyatro oyuncularının da yetişeceğini belirten Dağ, "Sanat evrensel bir dil. Tiyatro sanatıyla erken yaşta tanışan çocuklar sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüyle de tanışmış olacaklar. Akademik başarı ve sanatsal aktivitelerle yetişen çocukların, gençlerin dünyamızı daha güzel hale getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

BKM Mutfak Atölye Eğitim Genel Koordinatörü Dilek Tezcan ise tiyatronun insanı ve dünyayı tanımanın en eğlenceli yollardan biri olduğunu vurguladı. Bahçeşehir Koleji ve BKM Mutfak Atölye iş birliğinin ülke genelinde örnek olması gerektiğini belirten Tezcan, "5-6 yaştan itibaren başlayan çocuk atölyeleri, dünyada ve ülkemizde kabul görmüş pedagojik yaklaşımlar doğrultusunda hazırlanan bir müfredata ve uygulama pratiğine sahiptir. 13-16 yaş tiyatro atölyesi gençlere tiyatro sanatını tanıtmayı ve bu sanatın disiplinini öğretmeyi hedefliyor" dedi.

DHA