Apple’ın 2023 sonbahar etkinliği “Wonderlust” yarın saat 20:00’de gerçekleşecek. Etkinlikte iPhone 15 serisinin yanı sıra yeni Apple Watch, AirPods ve iPad modellerinin de duyurulması bekleniyor. iPhone 15 serisi ise dört farklı model olarak karşımıza çıkacak: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max. Peki iPhone 15 serisi hangi özelliklere sahip olacak? İşte söylentiler…

iPHONE 15 VE iPHONE 15 PLUS

Söylentilere göre;

Apple, bu yıl da dört iPhone’lu serisini sürdürecek ve standart iPhone 15 modelleri 6.1 ve 6.7 inç ekran boyutlarında olacak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a benzer bir tasarıma sahip olacak ancak önemli bir fark olacak. O da şarj bağlantısı.

Söylentilere göre iPhone 15 modelleri, lightning bağlantısının yerini USB-C’ye bırakacak. Apple bu değişikliği, Avrupa Birliği’nin elektronik cihazların tek tip bir şarj portuna sahip olmasını istemesi nedeniyle yapacak.

Şirketin bu değişikliği sadece Avrupa için değil, tüm dünya için uygulayacağı düşünülüyor.

Geçen yılın iPhone’larında çentik vardı. Ancak söylentiler doğruysa; iPhone 15 ve iPhone 15 Plus ile bu çentik kalkacak. Bunun yerine yeni iPhone’larda, Apple’ın ilk kez iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te kullandığı Dinamik Ada (Dynamic Island) teknolojisi olacak. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus Dinamik Ada’ya sahip olacak ancak ProMotion ekran yenileme hızı ve her zaman açık ekran (Always on Display) gibi diğer ekran özellikleri Pro modellerine özel kalacak.

Söylentilere göre başka bir tasarım değişikliği daha var, o da arka yüzeyle ilgili. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın parlak cam bir arka yüz yerine mat cam bir arka yüze sahip olması bekleniyor.

Apple’ın iPhone 15 serisi için yeni renk seçenekleri sunacağı, ayrıca her yeni iPhone ile birlikte, renk uyumlu örgülü USB-C kablolarının da verileceği söyleniyor.

Kamera teknolojisi ise söylentilere göre büyük bir güncelleme alacak ve iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, f/1.6 diyafram açıklığına sahip 48 megapiksel ana kameraya sahip olacak. Ayrıca cihazlarda 12 megapiksel Ultra Geniş kamera da bulunacak ancak bu kamera iPhone 14 modellerindeki kamerayla aynı olacak.

Söylentilere göre; standart iPhone 15 modelleri şu anda iPhone 14 Pro ve Pro Max’te bulunan A16 işlemciye sahip olacak. Ayrıca yeni iPhone’larda yeni Qualcomm 5G modem işlemcilerinin kullanılması ve bu işlemcilerin daha iyi sinyal, daha düşük gecikme süresi ve daha iyi güç verimliliği sağlaması bekleniyor.

iPHONE 15 VE iPHONE 15 PLUS İÇİN FİYATLAR NASIL OLACAK? İŞTE SÖYLENTİLER…

Ve gelelim en çok merak edilen konuya, yani fiyatlara. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için ABD fiyatlarının geçen yılla aynı kalması bekleniyor (iPhone 14 799 dolardan, 14 Plus ise 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu).

iPHONE 15 PRO VE iPHONE 15 PRO MAX

Söylentilere göre;

Apple’ın bu yıl da, 6.1 inç iPhone 15 Pro ve 6.7 inç iPhone 15 Pro Max olmak üzere iki Pro iPhone modeli tanıtması bekleniyor. Bu yıl değişikliklerin ve yeni özelliklerin çoğu ise standart iPhone 15 modellerinden ziyade Pro iPhone modellerine gelecek.

iPhone 15 Pro modellerinin bazı küçük tasarım güncellemelerine sahip olması bekleniyor. Söylentilere göre Apple özellikle daha ince, kavisli kenarlara ve yeni bir titanyum malzemeli gövdeye sahip Pro modeller sunacak. Titanyum, paslanmaz çelikten daha mat bir görünüme sahip olacak. Ayrıca titanyum çelikten daha hafif olduğu için iPhone 15 Pro modelleri yüzde 10 daha hafif olabilir.

iPhone 15 Pro modellerinin ekran teknolojisi ise söylentilere göre önemli bir gelişme gösterecek. iPhone 15 Pro modelleri, Dinamik Ada teknolojisinin yanı sıra ProMotion ekran yenileme hızına ve her zaman açık ekran (Always on Display) özelliğine de sahip olacak. Bu sayede ekran daha akıcı, canlı ve kullanışlı olacak.

Kamera teknolojisi ise söylentilere göre büyük bir atılım yapacak ve iPhone 15 Pro modelleri, f/1.5 diyafram açıklığına sahip 64 megapiksel ana kameraya sahip olacak. Ayrıca cihazlarda 12 megapiksel Ultra Geniş kamera, 12 megapiksel Telefoto kamera ve LiDAR sensörü de bulunacak. Bu kameralar sayesinde iPhone 15 Pro modelleri, daha iyi portre modu, gece modu, optik yakınlaştırma, video kaydı ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunacak.

Söylentilere göre; Pro iPhone modelleri yeni bir işlemciye sahip olacak: A16X. Bu işlemci, A16 işlemciden daha güçlü ve verimli olacak. Ayrıca yeni iPhone’larda yeni Qualcomm 5G modem işlemcilerinin kullanılması ve bu işlemcilerin daha iyi sinyal, daha düşük gecikme süresi ve daha iyi güç verimliliği sağlaması bekleniyor.

iPHONE 15 PRO VE iPHONE 15 PRO MAX İÇİN FİYATLAR NASIL OLACAK? İŞTE SÖYLENTİLER…

Ve gelelim en çok merak edilen konuya, yani fiyatlara. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için ABD fiyatlarının geçen yılla aynı kalması bekleniyor (iPhone 14 Pro 999 dolardan, 14 Pro Max ise 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu).

Birden fazla kaynak Apple'ın bir fiyat artışı planladığını iddia etse de bunun kesin olarak ne kadarlık bir artış olduğu bilinmiyor.

Ancak yeni modellerin ABD fiyatlandırmasının 100 dolar daha yüksek olabileceği öne sürülüyor.

Bu da iPhone 15 Pro'nun fiyatının 1.099 dolardan ve iPhone 15 Pro Max'in fiyatının ise 1.199 dolardan başlayacağı anlamına gelebilir.

APPLE WATCH SERIES 9

Wonderlust etkinliğinde Apple'ın yeni akıllı saati olacak Apple Watch Series 9'un da sahne alacağı iddia ediliyor. Ancak iddialara göre Apple Watch Series 9'da herhangi bir yeni tasarım değişikliği veya sağlıkla ilgili yeni özellikler beklenmiyor.

İddialara göre Apple Watch Series 9'da yapılacak yenileme iç kısımlara, özellikle de yeni bir işlemciye odaklanacak. Yeni Apple Watch'da A15 teknolojisi üzerine inşa edilen yeni bir S9 çipinin bulunacağı ve bunun Apple Watch Series 6'dan bu yana Apple Watch çipinde yapılan ilk önemli güncelleme olacağı söyleniyor.

İddiaya göre Apple Watch Series 9'da performans iyileştirilecek ve pil ömründe de bir artış görülecek. Apple Watch Series 9'un ayrıca güncellenmiş bir optik kalp atış hızı sensörü ve daha iyi konum hassasiyeti sunacak yeni bir "U2" Ultra Geniş Bant çipi içermesi bekleniyor.

Buna ek olarak Series 9'un deri kordonların daha çevre dostu seçenekler lehine aşamalı olarak kaldırılacağına dair söylentiler de var.

APPLE WATCH ULTRA 2

Apple Watch Ultra'nın da yenilenmesi bekleniyor. Cihazın Apple Watch Series 9'a geleceği söylenen S9 çipini, güncellenmiş Ultra Wideband çipini ve yeni kalp atış hızı sensörünü alacağı iddia ediliyor.

Bir sızıntıda, ikinci nesil Apple Watch Ultra'nın birinci nesilden daha hafif olabileceği öne sürüldü. Ancak bunun doğru olup olmadığı henüz belli değil.

Bir değişiklik de yeni bir renk seçeneği olabilir; söylentilerde bu rengin siyah titanyum tonu olabileceği öne sürülüyor.

USB-C AiRPODS

AirPods Pro 2'nin mevcut Lightning bağlantı noktasının yerini alacak bir USB-C şarj kutusuyla güncellenmesi bekleniyor.

Eğer gerçekleşirse, bu değişiklik, iPhone 15'in Lightning bağlantı noktası yerine USB-C bağlantı noktasını benimsemesiyle aynı zamana denk gelecek.

Ancak USB-C şarj kutulu AirPods 2'de başka hiçbir donanım değişikliğinin olmayacağı iddia ediliyor.

YENİ IPHONE KILIFLARI

Birçok kaynağın iddiasına göre Apple, iPhone 15 serisi için deri kılıf üretmeyi planlamıyor. Teknoloji devinin bunun yerine daha çevre dostu bir malzeme kullanacağı iddia ediliyor.

Yeni malzemenin dokuma bir malzemeden yapılacağı ve "FineWoven" olarak adlandırılacağına dair bir söylenti var, ancak bunun doğru olup olmadığı henüz belli değil.

APPLE'IN ETKİNLİĞİ SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

Apple'ın "Wonderlust" etkinliği 12 Eylül Salı (yarın) akşamı TSİ 20:00'de başlayacak.

(Fotoğraflar temsilidir)