Sergen hocalı Beşiktaş, 6 haftalık galibiyet serisiyle İstanbul'a gelen Trabzon karşısında nefes kesen bir 90 dakika seyrettirdi bize. İki takım da futbol oynamak isteyince, seyrine doyum olmayan bir karşılaşma çıktı ortaya.

Karşılaşmanın 5'inci dakikasında Atiba'ya yapılan faulü hakem görmeyince devamında ancak bir süper golcünün yapabileceği güzellikteki şutla, Sörloth topu ağlarla buluşturdu. Karius bu pozisyonda da saç baş yoldurdu. Yenilen golden sonra top adeta bir o kaleye, bir bu kaleye giderken Uğurcan yine Trabzon kalesinde devleşti. Özellikle 25'inci dakikada Gökhan'ın kafa vuruşunu, 45'inci dakikada Boateng'in şutunu çıkarması, iki takımın kalecileri arasındaki farkı gösterdi bizlere.

Trabzon, tek gollü galibiyetle soyunma odasına giderken, sahaya ikinci devrede bambaşka bir Beşiktaş çıktı. Her hattıyla hücum ve golü düşünen Beşiktaş, 48'inci dakikada Burak Yılmaz'la net bir pozisyonu gole çeviremedi.

57'inci dakikada Beşiktaş, Boateng'le golü bulunca tribünler de coştu ve beraberlikten sonra maç futbol resitaline döndü. 59'uncu dakikada Burak, 61'de Elneni kaleci Uğurcan'ı geçemedi. Beşiktaş'ın kurduğu baskı golün sinyallerini verirken Vida 64'üncü dakikada kafasını kullanarak Beşiktaş'ı 1-0 geriden 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş'ın gol kaçırma, Uğurcan'ın kurtarma pozisyonlarını izledik. 86'da Uğurcan'la karşı karşıya kalan Elneni, 88'de Diaby farkı ikiye çıkaramayınca uzatma dakikalarında Sörloth yine sahneye çıktı. Takımı adına beraberliği getiren golü atarken, atanın ve tutanın kalitesini gösterdi.

Trabzon, bu golle Beşiktaş'ın elinden 2 puanı alırken, şampiyonluk yolunda kritik 1 puan alarak ayrıldı İstanbul'dan.

Abdullah Avcı'nın ardından oynattığı oyunla Sergen hoca tribünlerden ve taraftardan büyük alkış aldı. Karşılaşma berabere bitse de, Beşiktaş bu karşılaşmada gelecek için umut vaadeden bir hoca kazandığını bir kez daha görmüş oldu. Sergen hocanın aynı takımı dokunuşlarıyla farklı bir futbol ortaya koyması ümitleri yeşertti.

Bazı futbolcuların gelecek yıl takımda olmayacağının sinyalini veren Sergen hoca, oynattığı oyunla gönülleri fethetti. Taraftar da sezon sonuna kadar kendisini tribünde yalnız bırakmayacak ve destek verecektir. Yeter ki, Beşiktaş kalitesine yakışan futbolunu sürdürsün.