Beşiktaş Türkiye kupası yarı final ilk maçında Ankaragücü’yle Başkent’te oynana maçta berabere kalarak final biletini 7 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak karşılaşmaya bıraktı.

Ankaragücü maçın ilk devresinde sahanın tamamen hakimiydi.  Oyunu tam anlamıyla domine etti. ev sahibi takım girdiği net gol pozisyonları vardı. Sarı lacivertliler direkten dönen toplar ve kaleci Mert’in gününde olması sonucunda golü bulamadı. İlk maçta Ankaragücü’nün kazanmaya daha yakındı.

Beşiktaş’ta ise ligde oynanan Ankaragücü maçından eser yoktu. Takım özellikle ilk yarıda vasatın altındaydı, Ankaragücü kalesine şut çekemeden maçı bitirdi desek doğru olur. Bunda El Musrati, Umut Swenson’un vasatın altında oyunu, Gedson’un kişisel oynaması, Ghezzal’ın oyunu yönlendirmesi, defanstan çıkarken pas hataları, her dönen topu rakibe kaptırmaları etkili oldu. Hatalar Beşiktaş’ı üç pas yapamaz hale getirdi. Fenerbahçe maçı öncesi Beşiktaş’ın temposu maçı kazanmaktan çok öteydi. Haftalar sonra ligde alınan Ankaragücü galibiyeti sonrası açılan beyaz sayfa iki gün sürdü. Yine Ankaragücü maçı, sayfa bu kez siyah. Fenerbahçe maçı öncesi Serdar hocayı stres bastığını kupa maçında hissettik. Derbinin bu sezon için fazla bir önemi yok. Derbinin ardından Beşiktaş’ın bu sezonu kurtaracak hamlesi Türkiye kupasın almak olur.  Bu sayede hem Avrupa bileti alınır hem de taraftarı mutlu etmenin en kısa yolu olur. Bu başarı yönetime de nefes aldırır.

Beşiktaş evinde taraftarıyla Ankaragücü’nü geçip finali görebilecek mi, hep beraber göreceğiz. Fenerbahçe karşılaşması öncesi Beşiktaş tarihinin en rahat derbisini oynatacakken, Fenerbahçe Sivas beraberliği sonrası belki de en stresli derbiye çıkacak. Zira sarı lacivertliler her hangi bir puan kaybında yine kendi eliyle Galatasaray’ı şampiyon yapmış olacak. Derbinin sonucuna göre finişe 4 maç kala Galatasaray Şam……