Beşiktaş evinde Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor’a 2-1 yenilerek mağlubiyet serisini 3 maça çıkardı. Bu mağlubiyet serisinden sonra Beşiktaş taraftarının dilinde “arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah” şarkısı pelesenk oldu.

Taraftar artık gerçekten bıktı, maziyi mumla arar oldu.  Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gurup lideri olan Kartal, ligde liderin bir maçı eksik 22 puan gerisinden geliyor.  Oyun olarak vasatın da altında.

Siyah beyazlılar Antalya maçının da ilk devresinde sahada yoktu. Takım haftalardır maçın hemen başında yediği gollere reaksiyon gösteremiyor. Antalya maçında da durum değişmedi. Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında Bünyamin Balcı’nın golü ilk şok dalgasını getirdi. Beşiktaş bocalamaya başladı. 38 dakikada ise Antalya Adam Buksa’nın penaltı golüyle skoru 2-0’a getiriyor.  Penaltı pozisyonu Galatasaray maçındaki çekmeyle birebir aynı. Pozisyon ve VAR’ın ikazıyla verilen penaltı hakemlerin maçtaki ligi dizayn etmelerinin en basit örneği ve TFF başkanının renkli hayatı…

Beşiktaş ilk devre kalesinde iki gol ve kötü oyunla devreyi bitirdi. 

İkinci devre Beşiktaş maça golle başladı. 46 dakikada Muçi’nin golü geldi. Bu gol Beşiktaş’ı ve taraftarı ateşledi. Siyah beyazlılar üst üste pozisyonlar üretmeye başladı, maç hareketli ve zevkli bir hale geldi. Ama Beşiktaş Antalya kalecisi Helton’u geçemedi.

Maçın son dakikasında son atakta Beşiktaş kalecisi Mert’in Antalya kalesinde gol araması, kafayla ceza sahasında vurduğu topun Antalyalı oyuncunun eline çarpmasıyla kazanılan penaltı vuruşu ise maçın en tartışmalı pozisyonu oldu.

Rashica penaltıyı filelere yollasa da vuruş ihlali yüzünden VAR ikazıyla penaltı geçersiz sayıldı ve Beşiktaş bu fırsatı da elinden kaçırdı.

Sergen hocanın Antalya’sı Beşiktaş’ı evinde 2-1 yenerek üç puanla evine döndü.

GELEN GİDENİ ARATIYOR

Gördük ki Beşiktaş’ta gelen gideni aratıyor. Futbol direktörleri Samet ve Feyyaz hoca takımın oynadığı oyun iflas etti, sizlerden çıt yok, taraftardaki kredinizi bitirdiniz, elinizde bir Türkiye kupası kaldı. Bunu iyi düşünün ona göre tedbirler alın, yoksa taraftarın tepkisi çok farklı olur…