İlk Akla Gelenler

Mikonos’un en belirgin özelliklerinden bir tanesi meşhur plajları ve bu sahillerde düzenlenen partilerdir. Partiler öğle vakitlerinde başlayarak akşama kadar sürmekte ve dileyenler ücretsiz olarak bu partilere katılım sağlayabilmektedir.

Mykonos dendiğinde akla ilk gelenlerden biri hiçbir zaman bitmek bilmeyen gece hayatıdır. Mykonos gece hayatı o kadar meşhurdur ki jet sosyete diye bilinen ünlülerden sadece tek gece için bile jeti ile Mykonos’a eğlenmeye gelen ünlüler bulunmaktadır. Gece hayatı başlamadan önce de adanın her köşesinde canlı müzik yapan müzisyenlere rastlamak mümkündür. Mykonos ayrıca kaliteli alkol çeşitleri ile de nam salmıştır. Buraya gelip de Mykonos’un özel kokteyllerinden tatmadan dönen turist sayısı yok denecek kadar azdır.

Aynı zamanda Mykonos’un nam salmasında yeri bir başka olan bir etken varsa o da gün batımına daha bir anlam kazandıran yel değirmenleridir. Yel değirmenleri ada içerisinde gezen, alışveriş yapan, eğlenen, yorulan ve güneşi sakin bir yerde batırmak isteyen turistlerin son uğrak noktasıdır.

Gideceklere Tavsiyeler

Mykonos’a giden ziyaretçilerin adanın o temiz ve dingin sularına kesinlikle girmeleri önerilmektedir. Tertemiz plajlarında düzenlenen çeşitli etkinliklere de adaya gidenlerin öncelikle katılması tavsiye edilenler arasındadır. Meşhur dar arnavut kaldırımlarında yürüyüş yapmak ise ziyaretçilerin keyif aldığı aktiviteler arasındadır. Bu dar sokak aralarında yer alan hediyelik eşya dükkanlarını da gezmek kesinlikle ihmal edilmemelidir. Ayrıca gezerek ve yüzerek enerjisini atan ziyaretçiler güneşi yel değirmenlerinin harika manzarasında batırabilmektedir.

Mykonos’da fiyatlar diğer adalara göre biraz daha pahalı olsa da kapsamlı bir araştırma sonucunda her bütçeye uygun restoran ve mekânların varlığına rastlanacaktır. Mykonos aşçılarının özel olarak hazırladığı louza (baharatlı tütsülenmiş domuz eti) ve kopanisti (baharatlı yumuşak peynir) kesinlikle denenmesi gereken yerel ada lezzetlerindendir. Bunun yanında açtırılan bir şişe Assyrtiko şarabı gecenin muhteşem geçmesini sağlayacak detaylar arasındadır. Mykonos’ta yemek yenebilecek en iyi yerler, o gün denizden taze çıkarılan ahtapot ve kalamar servis eden mekânlardır. Dikenli ıstakoz, barbunya, karides ve çeşitli deniz mahsulleri adanın denenmesi gereken diğer tatlarındandır.

Giderken Alınması Gerekenler

Mykonos’a giderken ziyaretçilerin yanlarında alması gerekenlerden bir tanesi sudur. Çünkü Mykonos’ta su şişelerde satılmakta olup fiyatı bir hayli pahalıdır. Öyle ki çoğu mekânda suyu fiyatı bazı içeceklerden dahi daha yüksek fiyatlarla servis edilebilmektedir. Adada hava bir hayli sıcak olacağı için, bu güzel adayı gezdikçe suya olan gereksinim artacaktır. En azından ziyaretçilerin yanlarında; 1 ya da 2 şişe su taşıması gezi esnasında konfor sağlayacak bir detaydır.

Mykonos Adasın’a gitmeden önce ziyaretçilerin yanlarına alması gereken ikinci önemli eşya ise rahat bir ayakkabı ya da terliktir. Özellikle bayanlar gece hayatını da hesaba katarak genel olarak adaya topuklu ya da bu tarz ayakkabılarla gitmektedir. Ancak gündüzleri adanın dar Arnavut kaldırımlarında yapılacak gezintiler bu topuklu ayakkabılarla eziyete dönüşebilmektedir. Bu yüzden ada içinde gündüz gezintisi için rahat ayakkabı ya da terlik getirmek oldukça

Devamı haftaya…