Geçen hafta perşembe gecesi Avrupa Konferans Ligi’nde evinde İsviçre temsilcisi Lugano‘ya 2-0’dan 3-2 yenilen Beşiktaş’ta hafta içi taşlar yerinden oynadı.

Şenol hocanın istifası, başkan Çebi‘nin mali kongrede seçimli olağan üstü kongre kararı alması gibi beklenmedik durumlar oluştu. Şenol Güneş ile birlikte tüm teknik ekibin de gitmesi ile takımın başına yardımcı hoca Burak Yılmaz geçti.

Siyah beyazlılar, Türk futbolunun efsane isimlerinden olan Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı ilk maçta ligin en alt sıralarında yer alan İstanbulspor‘u 2-0 yenerek üç puanı haftalar sonra kazandı ve bir nebze moral buldu. Bu galibiyet bir nevi Beşiktaş’a suni teneffüs oldu. Oyun yok, ama hayat var.

Taraftarın tepkisi devam ediyor 

Beşiktaş taraftarı maçın ilk beş dakikasında takımın içinde bulunduğu durumu

protesto etmeye sessiz kalarak ve sahaya arkasını dönerek devam etti.

9. dakikada Aboubakar‘ın dönerek mükemmel vuruşu filelere gidince Beşiktaş‘ın ilk golü geldi.

Golden sonra Beşiktaşlı futbolcuların bir bütün halinde sevinmeleri gözden kaçmadı.

Vasatın altındaki İstanbulspor karşısında antereman maçı gibi bir oyun seyrettik. Beşiktaş ikinci devre oyunun mutlak hakimi olsa da ikinci golü bulamayınca taraftarları yine stres bastı.

76. dakikada Onur Bulut‘un filelere giden şutu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçın son dakikasında İstanbulspor‘un Cenk’e yaptığı hareket penaltıyı getirdi

Takımın penaltıcısı Cenk aylar sonra yakıma dönen Ghezzal’a jest yaparak penaltı atışını onun kullanmasını istedi.

Topun başına geçen Ghezzal, topu ve kaleciyi farklı yerlere gönderek siyah beyazlıların ikinci golünü kaydetti ve karşılaşma Beşiktaş’ın 2- 0’lık galibiyeti ile sona erdi. Haftalar sonra alınan 3 puan Beşiktaş’a suni teneffüs sağladı.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Burak Hoca ise “Tek çiçekle bahar olmaz“ diyerek hemen umuda kapılmamak gerektiğini alınması gereken uzun bir mesafe olduğunu dile getirdi.

Şimdi sırada kongre ve yeni hocanın bulunması var. Kongrede başkan adaylarının Beşiktaş‘ı bu travmadan kurtarmak için ne vaatler sunacağını, takımın başına kimin geçeceğini de baharın ne zaman geleceğini de hep birlikte göreceğiz.