Eğer kanunları eğip bükerseniz verdiğiniz zarar kanunsuzluğun yarattığı zarardan daha büyük olur. Bu durum sadece kanunlarla da ilgili değildir. İçinde olduğumuz yaşamın bütün kavramları için geçerli bir kuraldır. Demokrasi bu kavramların en önemlisidir. Eğer bir toplum demokrasi ile yönetiliyorsa toplumun bütünü bu kuralı korumak için elinden geleni yapmalıdır. Demokrasi kurallarının çiğnenmesi demek vandalizmin, acının, terörün başlaması demektir.

Eğer demokratik yollarla seçilmiş ve istediklerinizi gerçekleştirmek için meclis çatısı altında mücadele ediyorsanız pkk terör örgütüyle boy boy fotoğraf veremezsiniz; terör örgütünü destekleyemezsiniz.  Bu ülkenin anayasası ve kanunları düzgün işletilse, eğilip bükülmese bunu yapanlar bırakın milletvekilliklerinin düşürülmesini en ağır cezaya çarptırılırlar.

Şimdi birkaç soru soralım ve bu soruların cevabını bulmaya çalışalım.

  • Sıradan bir vatandaşımızın pkk terör örgütünün yönetici kadrosuyla; yüzünde yayvan bir gülümsemeyle boy boy fotoğrafları yayınlansa ne olur?
  • Yanıt: Büyük olasılıkla terör örgütüne yardım ve yataklıktan ya da terör örgütü propagandası yapmaktan ceza alır.
  • Aynı fotoğrafı Büyük Millet Meclisi çatısı altında HDP’den birileri verirse ne olur?
  • Yanıt: HİÇ
  • Aynı fotoğrafı CHP’li ya da AK Parti’li bir milletvekili verirse ne olur?
  • Yanıt: Yer yerinden oynar.

Demokratik yollarla seçilip bu ülkenin meclisinde yerinizi almışsanız eli kanlı bir terör örgütüyle birlikte hareket edemezsiniz; şayet onlar sayesinde seçilmediyseniz.  Bugünlerde Hdp adlı partinin ‘’kapatılamaması’’ gündemde. Anlamıyorum ve anlayamayacağım. Terör örgütüyle birlikte hareket eden parti hakkında yasal işlem yapılamıyor.  Birçok insan kapatmanın çözüm olmadığını; yeni parti kurarak devam ettiklerini savunuyor. Yeni kurulan parti de yasanın dışına çıkarsa onu da kapatırsınız.

Bu tür bir savunma ya da yanıt; hırsızlığı meslek edinmiş insanlar için yakalandıkça bir şey değişmiyor çıkınca yeniden çalıyor denilerek işlem yapılmaması gibi bir seçeneği getiriyor akla. Yanlıştır. Olmamalıdır.

Eğer kanunları tam uygulamaz ve herhangi bir nedenle eğip bükerseniz hızlı bir çöküşe neden olursunuz. Bu milletin meclisinde söz söyleme hakkı edinmiş hangi siyasi oluşum olursa olsun bu ülkenin yasalarına uymak ve hatta o yasaları canı pahasına korumak zorundadır.

Binlerce vatandaşımızı öldürmüş, kundaktaki bebekleri kurşunlamış bir örgütü savunmak; hele bunu meclis çatısı altın yapmak bu ülkeye ve bu ülkenin vatandaşlarına en büyük ihanettir.

Bu gün geldiğimiz noktada görüyoruz ki meşrutiyetin ilanıyla başlayan kavga hâlâ sürmektedir.  Bu ülkenin demokrasi tarihi boyunca kendinden olanı kollayan, işledikleri suçları görmezden gelen ve üstünü örten yönetimler ülkemize en çok zararı vermiştir.

Ülkemizdeki siyasi oluşumlardan biri yasalara uymuyorsa bu ülkenin savcıları, hakimleri, mahkemeleri harekete geçmek ve ülkemizi, insanlarımızı korumak zorundadır.

Demokrasinin olmazsa olmaz ilk kuralı var olan tüm kanun ve kuralların eksiksiz uygulanmasıdır. Bir kuralı yada kanunu görmezden geliyorsanız görmezden geldiğiniz her ne ise emin olun çok zaman geçmeden karşınıza daha büyük bir sorun olarak çıkacaktır.

Anayasalar toplum sözleşmeleridir. Bir ülkenin sınırları içinde yaşayan insanların var olma kurallarını belirler. Sevin ya da sevmeyin, eksik ya da fazla bulun, ne hissederseniz hissedin o ‘’sözleşmede’’ yazan kurallara uymak zorundasınız.

Daha iyiye ulaşmak için her türlü çalışmayı ve çabayı kabul edebiliriz elbette ama şu bilinmelidir ki bu ülkenin insanlarına hiç kimse dayatma yapamaz.

Kravatla mecliste; silahla dağda olamazsınız.