Roma’da genel olarak gezilip gürülecek yerler

Trevi Çeşmesi (Roma Aşk Çeşmesi)

Hani o dillere destan romantik çeşme var ya, işte o çeşme Aşk Çeşmesi olarak da bilinen Trevi Çeşmesi’dir. Trevi Çeşmesi‘nin bulunduğu yerin Roma’nın en romantik yerlerinden biri olduğu söylenir. Aslında pek de alakası yoktur. Çünkü sadece başka bir turist tuzağıyla çiftleri buraya çekmeye, çevredeki pahalı ve şık restoranlarda yemek yedirmeye çalışırlar. Tabii parası olan için sıkıntı olmasa da, romantik olacağım diye, bu çeşmenin tam karşısındaki restoranlara veya kafelere girmeyin. Girecekseniz de, lüks ve aşırı pahalı restoranlara hazırlıklı olun. Bu çeşme geceleri güzel. Eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Gündüzleri süper kalabalık. Adım atacak yer bile bulamıyorsunuz. Ancak, tam öğle vakitlerinde biraz daha sakin olduğu söylenir. Çeşmenin içerisine bozuk para attığınızdan emin olun. Omzunuzun üzerinden havuza para atmak iyi şans getiriyormuş. Ayrıca merak etmeyin bu turist tuzağı değil. Attığınız paralar İtalya’nın yoksul ailelerine dağıtılıyor. 1762 yılında Nicola Salvi tarafından inşa edilmiş bu çeşme de, tıpkı diğer 2 turistik yer gibi, dünyaca bilinen yapılardan. Bu yüzden bu çeşme de Roma’da kaçırılmaması gereken cazibe merkezlerinden.

İspanyol Merdivenleri

Buraya yorulunca gelip o merdivenlerden saatlerce kalkmayan turistlere ne denir ? Valla her şey denir. O merdivenler o kadar rahat oluyor ki günün yorgunluğunu burada atabiliyorsunuz. Yaptığınız tek şey de sürekli olarak fotoğraf çekmek.
Not; Yeni getirilen yasa nedeniyle artık İspanyol Merdivenleri’nde oturmak yasak.
Yoldan geçen insanları izleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan İspanyol Merdivenleri de, Roma’da görülmesi gereken yerler arasında. 1725 yılında inşa edilmiş bu merdivenler tam 135 basamaklı ve şehirdeki en fotojenik yerlerden bir tanesi. Burası, akşam saatlerinde geceyi dışarıda geçirmek isteyen turistler ile dolup taşmaktadır. Merdivenlerin bulunduğu yer Pub Crawl adı verilen bar bar gezmelerin başlangıç noktası olarak da bilinir. Gün içerisinde mutlaka görün. Mümkünse, gece 11’den sonra gelip çok fazla kalabalık değilken de birkaç fotoğraf çekmeyi unutmayın. İspanyol Merdivenleri etrafındaki restoranlar ve cafeler de şehirdeki en pahalı mekanlar arasında. Bu yüzden bu merdivenlerin yakınında yemek yemeyi ve bir şeyler içmeyi planlıyorsanız, Popolo Meydanı tarafına doğru giderken ara sokaklarda yer alan mekanları tercih edin. Bu mekanlar Hem daha az turistik hem de daha uygun fiyatlı oluyor.

Roma Forumu

Kolezyum’un yanı başında bulunan Roma Forumu da, Kolezyum kombineli biletler ile ziyaret edilebiliyor. Yani Kolezyum için aldığınız bilet Roma Forumu ve Palatino Tepesi‘ni de kapsıyor.
İtalya’daki en önemli Roma kalıntılarından ve Roma gezilecek yerler listesindeki en popüler çekim merkezlerinden biri olarak bilinen Roma Forumu, bir zamanlar Roma halkının ve politik hayatının merkezi olan birçok kalıntıdan oluşan eski bir site. Burası da, Roma’daki birçok yer gibi oldukça fotojeniktir. Roma Forumu’na merdivenlerden inmeden önce bekleyin, birkaç fotoğraf çekip öyle aşağıya inin. Zaten aşağısı turist kaynıyor, burada doğru dürüst fotoğraf çekmek pek mümkün olmuyor. Forum ilk yapıldığı dönemde, kentteki her sosyal düzeyden vatandaşın fikir alışverişinde bulunmak, iş yapmak, pazarlarda alışveriş yapmak ve lezzetli bir yemek ve bir fincan iyi şarapla güçlerini yenilemek için bir araya geldiği ana meydanı olan Roma’nın nabzının attığı yermiş.
Tüm Forum kompleksinin en inanılmaz panoramik görüntüsü, Campidoglio’nun muhteşem teraslarından görülebilir. Burada, kalan tek Cumhuriyet bazilikası olan Basilica Emilia‘nın veya bir zamanlar Senato’nun oturduğu Curia‘nın görkemli kalıntılarını görebilirsiniz. Yakınlarda ayrıca Pliny the Elder tarafından alıntı yapılan ve son zamanlarda yeniden dikilen üç ağacı (asma, incir ve zeytin ağacı) göreceksiniz.

Devamı haftaya…