Roma’da akşam saatleri

Roma Kaç Günde Gezilir?

Roma için 3-7 günlük bir süre yeterli oluyor. Fakat daha uzun süre bu şehirde konaklayacak olursanız, yapılacak birçok şey bulabilirsiniz. Günübirlik Roma’yı keşfetmek pek mümkün değil, hatta 3 gün bile bu şehir için yeterli olmuyor. Özellikle şehirdeki en önemli 10 yeri görmek için bile dolu dolu 48 saate ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden en azından 3 gün en fazla 6 gün Roma için ayırabilirsiniz.

Roma’da Nerede Kalınır?

Roma’da konaklama için birçok farklı bölge bulunuyor. Bunlar arasında her zevke ve

her bütçeye uygun konaklama birimlerini de rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bu şehirde konaklama için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz iki bölge bulunuyor. Bunlar; Centro Storico yani Tarihi Şehir Merkezi ve Esquilino Bölgesi’dir.

Centro Storico – Tarihi Şehir Merkezi ; Bu bölge, Roma’da 1 veya 2 gün konaklayacaklar için en ideal bölgedir. Bölge oldukça merkezidir ve diğer bölgelere nazaran pahalıdır. Bu yüzden, 2 günden fazla bir konaklama için bu bölge bütçenizi aşabilir. Eğer bütçe sıkıntınız yoksa, Roma’nın ana cazibe merkezleri için en yakın olacağınız, dilediğiniz yere çok rahat bir şekilde gidebileceğiniz bölge Tarihi Şehir Merkezi Bölgesi’dir.

Esquilino Bölgesi; Bu bölge ise, şehirdeki en ucuz bölge olarak bilinir. Bölgede istediğiniz ayarda bir otel bulabilirsiniz. Fakat ücretler şehirdeki diğer bölgelere nazaran çok daha uygundur. Roma’da 3-4 gün veya daha fazla bir süre konaklamayı planlıyorsanız, bu bölgeye gönül rahatlığıyla göz atabilirsiniz.

Roma’da Ne Yenir & Nerede Yenir?

Roma, popüler İtalya yemeklerinin en lezzetlisini bulabileceğiniz şehirlerden biri. Tabii popüler İtalyan lezzetlerinin yanı sıra, sadece Roma’da bulabileceğiniz lezzetler de var. Bunlar arasında denenmeye değer olanlardan bazıları ise;

Suppli

Roma’nın en sevilen ve en iyi sokak yemeklerinden biri olan Suppli, domates soslu pirinç toplarından oluşuyor. Et ve domates sosu ile karıştırılmış kremalı pirinçle hazırlanan ve ortasına bir parça mozzarella peyniri konularak kızartılan suppli’yi şehirdeki sokak aralarında bulabileceğiniz gibi yerel restoranlarda da bulabilirsiniz.

Nerede Yenir? Roma gezilecek yerler listesindeki en önemli mahallelerden biri olan Trastevere’de deneyebilirsiniz. Özellikle bir mekan tavsiyesi isterseniz de Suppli Roma adlı pizzacıya göz atabilirsiniz.

Cacio e Pepe

Roma’nın en lezzetli makarna yemeklerinden biri olan Cacio e Pepe, genellikle spagettiden yapılıyor olsa da farklı versiyonları da vardır. Karabiber, rendelenmiş Pecorino Romano peyniri ve spagettiden yapılan bu yemek, hem fiyatı hem de lezzetiyle turistlerin popüler öğle yemekleri arasında sayılıyor. Çok doyurucu olmasa da, akşam yemekleri için de düşünülebilir.

Saltimbocca

Astarlanmış, prosciutto ve adaçayı ile sarılmış ve ardından şarap, yağ veya tuzlu su ile marine edilmiş dana etinden yapılan Saltimbocca, Roma’nın geleneksel yemeklerinden biri olarak biliniyor olsa da, İtalya’nın diğer şehirlerinde de bulunabiliyor.

Saltimbocca’nın etleri genel olarak beyaz şarap ve tereyağıyla pişiriliyor. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir akşam yemeği için tercih edilebilir.

Nerede denemeli? Armando al Pantheon adlı mekanı deneyebilirsiniz. Çok turistik bir mekan olmadığı gibi fiyatlar da abartılı değildir.

 Devamı haftaya…