​​​​​​​Turizmcilerin yeni sezondan umutlu olduğunu söylemiştik. Şimdi ise yapılan açıklamalarda bu sezon Hollanda ve Belçika’dan yüzde 15-20 daha fazla turist geleceği söylendi. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Rusya ve İngiltere’den gelmesi beklenen konuklara Hollanda ve Belçika’nın da katılımı ile sektör temsilcilerinin yüzü gülüyor.

Hollanda’da düzenlenen Vakantiebeurs Utrect Turizm Fuarı, 10 Ocak’ta kapılarını açtı. Fuar 14 Ocak’a kadar devam etti. Fuara, Türkiye 200 metrekarelik bir stantla katıldı. Utrect Turizm Fuarı’na hem stant hem de bireysel olarak katılım sağlayan Türk turizmciler, 2024 sezonu için başta Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa pazarı için çalışmalarını fuar boyunca sürdürecek.

Fuarda TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB Yönetim Kurulu üyeleri Zafer Alkaya, Mehmet Tümbül, Ahmet Çevik ve Tolga Kilit’te temaslarda bulunuyor.

Fuara katılım sağlayan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Corendon Yönetimi ile bir araya geldiler. Kavaloğlu fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Hollanda pazar hacmi şu anda Türkiye ve Antalya’nın mevcut pazar payından çok daha büyük potansiyele sahip. Avrupa’da kişi başı gelir düzeyinin en yüksek olduğu ülkelerden birisi. Pazarı domine eden tur operatörleri ve havayolları ile görüşmelerimizi fuar boyunca sürdüreceğiz. İlk gün yaptığımız görüşmeler 2024 yılında Hollanda ve Avrupa’dan talebin yükseleceği yönünde. Türkiye ve Antalya’nın Hollanda’dan daha fazla ziyaretçi çekmesi yönünde de TGA ile tanıtım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Fuarın ilk gününde, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Eski Hollanda Kültür Bakanı Günay Uslu stantlara ziyaret gerçekleştirdi.

Fuara Türkiye’den çok sayıda otelin katılımı dikkat çekti. Türkiye standı dışında Corendon, kendi standıyla fuarda yerini aldı.

Türkiye’den turizm profesyonellerinin yoğun bir katılım sağladığı fuarda Türkiye standına olan ilgi 2024 yılına yönelik olumlu sinyaller veriyor.

Fuara Türkiye eksenli 25’in üzerinde firmanın katılım sağladığı öğrenildi.

Fuara katılan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2024’te uçak kapasitelerini yüzde 15 artırdıklarını belirterek, ”Türkiye’ye bir ilginin olduğunu görüyoruz. Ön rezervasyonlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45’lik bir artış söz konusu. Ancak geçen yıl bir fiyat şoku nedeniyle talep biraz durmuştu. Şu anda bu şok atlatıldı. Eğer bu yıl ciddi bir sorun yaşanmazsa yüzde 15-20’lik bir artış bekliyoruz” dedi.

Karaer ayrıca, Türkiye dahil 15 ülkeye 900 bin koltuk ayırdıklarını. Bunun 3’te birinden fazlasını Türkiye’ye kalanını da diğer 14 ülkeye planladıklarını söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Avrupa pazarına ilişkin ilk resmin Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda çekildiğini belirterek 2023’te bir önceki yıla göre Avrupa pazarının yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi.

Öte yandan Anex Tur da Türkiye programını genişletme kararı aldı.

Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden ANEX, 2024 Türkiye uçuş programını açıkladı.

Açıklanan listeye göre, geçtiğimiz yıl Rusya'nın 7 şehrinden Antalya'ya uçan şirket, bu yıl sayıyı 15'e yükseltti.  ANEX Tour ayrıca, ülkenin 6 şehrinden Dalaman'a, 5 şehrinden de Bodrum'a uçuş yapacak. Piyasaya sunulan paket tatillerin yaz dönemindeki fiyatı ise 133 bin rubleden başlayacak.

ANEX TOUR’un 2024 yılında Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuş yapacağı yerler şöyle:

Antalya

Moskova

Mineralnye Vody

Nijniy Novgorod

Novosibirsk

Soçi

Samara

Kazan

Permiyen

Krasnoyarsk

Saint Petersburg

Ekaterinburg

Ufa

Çelyabinsk

Omsk

Tümen

Bodrum

Moskova

Soçi

Kazan

Ekaterinburg

Tümen

Dalaman

Samara

Mineralnıye Vody

Ekaterinburg

Ufa

Moskova

Çelyabinsk