Uzun yıllar kadınlar güzel ve seksi, erkekler de çok yakışıklı diye dizilerde rol alarak hayatımıza girdiler.

Dış görünüş oyunculuk ve yeteneğin önüne geçti. Güzel ve yakışıklı bazı kadın ve erkekler zaman içinde iyi oyuncu oldular. Ama bunların sayısı oldukça az.

Özellikle son yıllarda dış görünüşüyle birdenbire oyuncu olan bir isim var! Bu isim aynı hızla da şöhreti yakaladı.

Daha sonra bu şöhreti daha ileriye taşıma çabası yanlış uygulamalar yüzünden terse döndü. Hal ve hareketleri işinin önüne geçti. Özellikle şöhretine katkıda bulunması için oyunculuğuna yatırım yapacağına magazin haberleriyle büyümeye çalıştı ve eli ayağına dolandı. Daha sonra ardı ardına hatalar bir birini kovaladı. Uzun zamandır da işiyle değil özel hayatıyla çok daha fazla haber oldu ve hâlâ bu devam etmekte. Bu isim Can Yaman’ dan başkası değil.

Gelin geçmiş yıllardan bu güne bu köşe yazımdaki Can Yaman a bir göz atalım.

2019 yılında Can Yaman, bir kadın hayranının İspanyolca “Buradan Can Yaman’ın mükemmel, ideal bir insan olduğunu düşünerek gideceğiz ancak bize Can Yaman’ın bu dünyadan olduğunu kanıtlayacak bir şeyler anlatabilir misin” sorusu üzerine, stüdyonun arka tarafını göstererek “Arka odaya geçelim” yanıtını verdi.

Bu sözler karşısında şaşkınlık yaşayan tercüman, “Çevireyim mi” diye sordu. Gülerek karşılık veren oyuncu ise “Hayır” dedi.

Bu durum kısa sürede tepki çekti. Can Yaman çok ama çok eleştirildi.

Ünlü oyuncunun sözleri sosyal medyada olay oldu. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Yaman, Türkiye Trend Topic listesine ilk sıradan girdi.

Yine 2019 yılında libido olayı vardı. Bu olayı da hatırlayalım. O dönem rol arkadaşı Selen Soyder ile sette tartışmıştı. Daha sonra Can Yaman bir röportajında Selen Soydar üzerinden şunları söylemişti. “Hangimiz Sevmedik” dizisindeki partnerim Selen Soyder’le problem yaşadım. Gel de şimdi sette bu problemlerin üzerine kamera önünde aşk çek. Başrol çiftinin libidosunun yüksek olması lazım. Ben hep şunu söylüyorum, oyuncular ikiye ayrılıyor; Libidosu olanlar, libidosu olmayanlar... Cast da buna göre yapılmalı. Son yıllarda işi tutmayan jönlere bak; Hepsinin libidosu olmayan partnerleri vardı."demişti. Ardından bir çok ünlü oyuncunun diline düşmüştü. Her kes kendisine gönderme yapmaya başlamıştı.

Başta dediğim gibi oyunculuğu ile haber olmuyor. Ne yazık ki hep dış görünüşü ve sansasyonel sözleriyle haber oldu.

Yine o yıllara ait şu haberi de hatırlayalım. Dolunay' ve 'Erkenci Kuş' dizileri İtalya’dan sonra İspanya’da gösterilen Can Yaman gittiği Madrid’de 2 bin kişi tarafından karşılandı. Daha sonra “acaba bu taraftar kitlesi bir kurgu mu?” sorusunu sordurdu. Madrid havalimanındaki bir gencin kalabalığı “Can kapıdan çıkınca hep birlikte bağıracağız” şeklindeki yönlendirmesi dikkat çekti. Sosyal medyada ‘Bu kızlar ajanstan’ iddiası ortaya atıldı. Haftalarca bu konuşuldu.

Yıl 2021 bu sıralar Can Yaman yine sahnede. Yine bir şey değişmedi. Bir kere daha “ başarılı, çok yetenekli” yada “kendini oyunculukta çok geliştirdi” gibi bir haber ile karşımızda değil.

“İtalya'da bir reklam filminde oynayan Can Yaman, aradığı aşkı da orada buldu. Ünlü spor sunucusu Diletta Leotta ile yeni bir aşka yelken açan yakışıklı oyuncu tüm vaktini sevgilisine ayırıyor”
Bu yazımda kendisini eleştiriyorum gibi görünebilirim. Ama kesinlikle eleştirmiyorum. Sadece bu durum çok dikkatimi çekti. Sadece benim değil bir çok takipçisinin de. Böyle devam ederse şöhreti ne kadar sürer merak ediyoruz.

Zaman bu sorumuzun cevabını mutlaka verecektir.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…