Antalya’da 2 kardeşin istismar edilmesi olayında flaş gelişme yaşandı. Olayla ilgili yargılanan sanık anne ve üvey baba serbest bırakıldı. Sosyal medyadan bu duruma tepki yağdı. Binlerce kişi hatta bütün Türkiye #elmalıdavası etiketi ile karara büyük tepki gösterdi.

Bu dava ile ilgili sosyal medyadan #elmalıdavası ve #Elmalida2Cocuk etiketi ile bir milyondan fazla tweet atıldı. Olay Twitter'da TT oldu. Twitter Türkiye gündeminin ilk sırasında cinsel istismara uğrayan iki kardeş için başlatılan kampanya yer alıyor.

Bu olaya ünlülerimizde sessiz kalmadı. İşte o ünlülerimizden bazıları ve paylaşımları şöyle;

İlk sırada ünlü sanatcı Yeşim Salkım var. Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım, Instagram hesabından paylaştığı videoda Elmalı Davası'na ilişkin yorumda bulundu. Karara çok büyük tepki gösteren Salkım, "Arkadaş nasıl bir döneme denk geldik, gerçekten anlayabilmiş değilim. Yahu kaç yaşında bunlar... Bunlar çocuk! Siz manyak mısınız? Bunları (anne ve üvey babayı) nasıl bırakabiliyorsunuz? Ne demeleri gerekiyor, daha ne yapmaları gerekiyor bu çocukların? Ne çizerek size anlatmaları gerekiyor? Neyi görüp de hayal edebilir bu çocuklar? Hangi hakim, hangi savcı, hangi adalet, buna evet der? Hani siz Müslüman değil miydiniz? Cuma günleri siz namaz kılmıyor muydunuz? Var mı Müslümanlıkta böyle bir şey? Allah belanızı versin topunuzun!" sözlerini kullandı.

Ünlü şarkıcı Gökhan Özoğuz da Twitter hesabından verdiği tepkide "Bu mantık dışı uygulamayı kontrol edecek biyonik beyin kim mesela?" dedi.

Sunucu Buket Aydın "Bunu yaşadığı ülkeye yakıştıran var mı" dedi.

Ünlü oyuncu Ezgi Mola da "Allah belanızı versin" dedi.

Başarılı oyuncu aynı zaman da bir anne olan BERGÜZAR KOREL de sessiz kalmadı. "Lütfen, sizden rica ediyorum, yalvarıyorum; bu çocukların çıkmayın sesi olun. Susmayın, hiçbirimiz susmayalım. Sesimiz birlikte çok daha fazla çıkıyor" dedi.

Sahnelerin hanım efendisi Nüket Duru da bu karara tebki gösteren ünlülerimizden sadece biriydi. "Tecavüzcüler, tacizciler, kadın katilleri, çocuk istismarcıları serbest bırakılamaz. Her serbest kalan, her cezasını çekmeden bu işten yırtan kişi yeni vakalara adeta motivasyon oluyor. Bu yolun çıkmaz sokak olduğunu kabul etmekle başlayacak çözüm. "

Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç paylaşımında, "Esas ehliyet çocuk sahibi olmak isteyenlere verilmeli. Araç kullanmak için bile aylarca eğitim verilirken korkunç insanların çocuk yapmasına izin veriliyor. Bu insanların değil çocuk, bitki sahibi olmasına izin verilmemeli. Bu kadar kolay mı bir çocuğun hayatını mahvetmek?" ifadelerini kullandı.

Daha bir çok ünlümüz alınan bu karara gerçekten sert söylemlerle tepkilerini dile getirdiler. Türkiye taciz olayı karşısında mahkemenin aldığı bu yanlış karar karşısında tek yürek oldu.

Eminim toplumun bu rahatsızlığı göz önüne alınacak ve gereği yapılacaktır.

Ben de bu kararın düzeltilmesini merakla ve heyecanla bekliyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…