Bu hafta benim de yakından tanıdığım birini kaleme alacağım. Özü ve sözü ile bir çok ünlü ile kıyasladığımda mert bir kadını ve son haftalarda yaşadığı sağlık sorununu yazacağım.

Bu isim birçok dizi ve filmlerde rol alan ünlü oyuncu Billur Kalkavan. Başarılı sanatçı akciğer kanserine yakalandı. 59 yaşında olan Billur Kalkavan'ın yaşadığı sağlık sorununu ilk olarak Hamdi Alkan sosyal medya üzerinden şu cümlelerle duyurmuştu:

"Acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur'cuğum, daima yanındayım" sözleriyle Kalkavan'ın akciğer kanseri olduğu ortaya çıkmıştı.


Bu dönemde Kalkavan’ın doktorunun tavsiyesiyle kilo alması gerektiği için hastaneye yatışı gerçekleştirildi.

Aynı zamanda kemoterapi tedavisi de gördü. Başarılı sanatçı toplamda üç kere kemoterapi gördü ve daha sonra hastaneden taburcu edildi.

Billur Kalkavan taburcu olmadan hemen önce sağlık durumu ile ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı, "En büyük dayanağım, hayat arkadaşım, aşkım Buğra Bahadırlı ile üçüncü kemoterapi sonrası bir haftalık yatışım sonrası eve dönüyorum. Tüm şahane hemşirelere, hastanenin tüm personeline tekrar tekrar teşekkürler. Vallahi özleyeceğim ama evimi de özledim" dedi. “Daha çok uzun bir ömrüm var. Yapacaklarım olacak. Kendi hatalarımı ve doğrularımı gördüm. Daha yeni versiyonla döneceğim. Zaten hastalığın az kaldığını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Canım arkadaşım sen güçlü bir kadınsın. İnanıyorum bu hastalığın da üstesinden geleceksin. Seni o canlı, neşeli, hayattan keyif alan kadın olarak tekrar aramızda göreceğiz. Allah sana tez zamanda şifa versin…

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…