Lefkoşa’da Ne Yapılır ?

Aşağıda kısa kısa Lefkoşa’da ne yapılır sorusuna cevap vermeye çalıştım. Sizin de tavsiyeleriniz varsa yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Lefkoşa’da Ne Var, Burada Ne Yapılır ?

Lefkoşa’da Girne Kapısı’ndan (Porta del Proveditore) başlayarak Eski Surlar’da yürüyüşe çıkın.

Lefkoşa’daki Osmanlı Dönemi’nin en önemli yapısı olan Büyük Han’da (Büyük Han) Kıbrıs tarihini ve kültürünü tanıyın.

Geleneksel Kıbrıs mutfağının harika örneklerini Lefkoşa’da tadın. Kıbrıs’ta ne yenir sorusu için bu yazıma göz atabilirsiniz.

Geleneksel cumbalı eski Osmanlı konaklarını ziyaret edebilirsiniz.

Lüzinyan krallarının tahta oturtulduğu ve 1571’de Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinden bu yana Selimiye Camii olarak bilinen Lüzinyan Ayasofya Katedrali’ni ziyaret edin.

Belediye Pazarı ya da Arasta Çarşısı’nda hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

Nisan ayında Yiğitler köyü Yabani Enginar (Gafgarit) Festivali, Haziran ayında Uluslararası KKTC Fuarı ve Eylül ayında Uluslararası Kuzey Kıbrıs Tiyatro Festivali’ne katılabilirsiniz.

2Es╠Ğehitler

Sıkça Sorulan Sorular:

 Lefkoşa ucuz mu?

Lefkoşa, Türkiye’ye göre pahalı Avrupa’ya göre ucuz bir yer. Ucuz bir şeyler arıyorsanız sigara ve alkol ürünleri Türkiye’ye göre nispeten daha ucuz. Bunun dışında marketlerde fiyatlar Türkiye’ye göre daha pahalı. Restoranlarda fiyatlar Türkiye’nin bir tık üstünde ama porsiyonlar oldukça doyurucu.

2Rsalamis2

Lefkoşa’da fotoğraf çekilecek yerler neresi ?

Lefkoşa’da bence Sur içi bölgesi tam fotoğraflık bir yer. Burada tarihi yerler önünde bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. Benim favori yerim Büyük Han oldu. Burada fotoğraflar bir başka güzel çıktı. Bunun dışında Selimiye Cami tarafını da fotoğraf için değerlendirebilirsiniz.

Lefkoşa Türk mü Rum mu?

Lefkoşa hem Türk nüfusa sahip hem de Rum. Dünyada iki ülkeye başkentlik yapan tek yer. Yarısı Rum tarafında yarısı Türk tarafında. Arada sınır hattı var. Lefkoşa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ve Güney Kıbrıs Rum Kesimine ait bir yer.

2Uotelle Kap─▒ Giris╠Ği

Lefkoşa’ya pasaport gerekiyor mu?

Lefkoşa iki ülkeye başkentlik yapıyor. Türkiye’den sadece Kuzey Kıbrıs tarafına gelecekseniz pasaporta gerek yok. Yeni kimliğiniz ile Kuzey Kıbrıs tarafını ziyaret edebilirsiniz. Fakat Güney Kıbrıs tarafına geçmek isterseniz pasaport lazım bilginiz olsun.

Lefkoşa gezilecek yerler tarih ve nostalji dolu bir gün yaşattı bize. Umarım siz de bizim kadar keyif alırsınız bu özel başkenti gezdiğinizde. Bakalım bizim bir sonraki rotamız dünyanın neresine?

Devamı yarın…