Zaman zaman ünlü isimlerin hayranları tarafından rahatsız edildiğine, takip edildiğine dair haberlere rastlıyoruz.

Bu hafta tam da böyle bir olay yaşandı ve tüm magazin sayfalarında hemen yerini aldı.

Saplantılı hayranlardan yaka silken ünlüler kervanına şarkıcı Tan Taşçı da katıldı. Taşçı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak takip edildiğini söyledi. Şarkıcı, verdiği ifadesinde bir şahsın her konserine geldiğini, her yerde kendisini izlediğini ve durumu abarttığı için artık korktuğunu söyledi.

Savcılık, Taşçı'nın ihbarı sonrası tacizci hayranının kimliğini tespit etmek üzere soruşturma başlattı. Şarkıcı, saçlarıyla yüzünü kapattığını belirttiği hayranıyla ilgili yaşadığı son olayı ise şöyle aktardı:

"Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımla eğlenmek için şehir dışına çıktık. O kadın aracıyla bizi takip etmiş. Bir anda önümüze çıktığı zaman hepimiz çok korktuk." dedi.

Bu tarz bir konuda mağduriyet yaşayan isimlerden biri olan Helin Avşar geçmişte kendisini tehdit ederek evini gözetleyen bir hayranından şikayetçi olmuş ve onu mahkemeye vermişti. Mahkeme, Avşar'ın evini gözetlerken fark edilen Akbaba'nın dört ay süreyle Helin Avşar'a yaklaşmamasına karar vermişti. Savcılık ise, şikayet üzerine Akbaba'ya tehdit ve kişilerin huzurunu bozma suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Ünlü oyuncu Gülsim Ali İlhan da bu konuda payına düşeni alanlardan! Sarıyer'deki evinin önüne yüzük bırakıp evlilik teklifi yapan, çiçekler gönderen ve "Bohçanı topla" diye mesaj atan hayranından şikayetçi olmuştu. Bu olay da mahkemeye taşınmıştı. Hayran Timuçin K. kendisini "Niyetim kötü değil, kendisine zarar vermek istemedim" diye savunmuştu. Mahkeme, Timuçin K.'ya, ünlü oyuncunun huzur ve sükununu bozmaktan 3 ay hapis cezası vermişti.

Emrah'ın ekrana çıktığı her programda mutlaka gördüğünüz aşırı hayranı Neslihan'ı hatırladınız mı? Emrah'la ilgili her haberde mutlaka gazetecileri arayan, dakikalarca konuşan ve gözyaşları içinde kalan Neslihan'ın tek isteği Emrah'la bir araya gelmek...Emrah'ı bir dönem gölgesi gibi hiç bırakmıyordu.Neslihan'ın Emrah'a olan Sapkınlık derecesindeki hayranlığını hepimiz iyi hatırlarız.

Şimdi de sahnelerden bir isim var. Hayko Cepkin, 2015 yılında 3 ay boyunca 2 ayrı numaradan aranarak rahatsız edildiğini belirtti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan alınan raporda 34 yaşındaki Helen Y.'nin Cepkin'i tam 5 bin 200 kez aradığı tespit edilmişti.

Son olarak İrem Derici'nin Harbiye'de oturduğu eve zorla girmeye çalışan takıntılı hayranı, ünlü şarkıcıya zor anlar yaşattı. Sanatçı ile sapık hayranı karakolluk olmuştu. Gözyaşları içinde polise ifade veren Derici, şahıstan şikayetçi olmuştu.

Bu örnekler bu şekilde devam eder gider... Böyle rahatsız edici daha nice bir çok olay var. Ünlülerin hayranlarıyla yaşadığı bu tatsız olaylar ne ilk ne de son...Maalesef bu gibi olaylar bu işin doğasında hep var olacak!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...